Bønn for å få slutt på barnebruder.
Noen land rapporterer ikke en gang tall for barneekteskap, og de fleste studier inkluderer ikke barn under 15 år.
Barneekteskap utgjør en stor trussel for unge jenters liv og helse. Jentene blir traumatisert både fysisk og psykisk. Mange blir brukt som slaver for mannens familie, og får verken utdannelse eller nødvendig næringsrik kost eller helsehjelp. Det er svært vanskelig for barna å komme seg ut av et slikt ekteskap,
Man ser heldigvis en forbedring i flere land, og flere myndigheter jobber med lovverk og bevisstgjøring for øke aldersgrensen for ekteskap. Men det å forandre kulturelle normer og praksiser er svært krevende. Når enkeltmennesker, media og ledere i lokalsamfunn begynner å tale imot slike praksiser og forsvarers jenter og lærer dem at de har rettigheter, vil det bli forandringer.
India er det landet med desidert flest barneekteskap, og det sies at 1/3 av alle barnebruder bor i Sør-Asia. I Jordan og Tyrkia blir flyktningjenter solgt inn i ekteskap med mye eldre menn. Unge bruder helt ned i 12 årsalderen kommer nå inn i Europa. Barneekteskap er også utbredt i Afrika sør for Sahara. I følge FN blir 75% av alle jenter i Niger giftet bort som barn.
En kvinne fra Kenya forteller: -Jeg ble tvunget til å gifte meg med en mye eldre mann når jeg var en ung jente. Jeg takker Jesus for at Gud brukte en kvinne i en Prosjekt Hanna bønnegruppe for å forandre livet mitt totalt. I dag, gjennom bønn, har jeg lært å være en god kone og gudfryktig kvinne.
Du finner mer informasjon om dette teamet blant annet hos Norad. https://www.norad.no/tema/helse/seksuell-og-reproduktiv-helse/tvangs--og-barneekteskap/
I bønneemnene bruker vi forkortelsen PH om Prosjekt Hanna. Håpets kvinner er PHs radioprogram for kvinner.