Også kvinner fulgte Jesus
Men her får vi noen tilleggsopplysninger. Også noen kvinner var med i følget. Det var ikke vanlig blant andre rabbinere å ha kvinnelige disipler. På den tiden var det neppe passende at kvinner dro omkring. Jesus hadde antakelig ikke kalt dem spesielt, men de hadde fått så sterke møter med Jesus at de valgte med glede å følge ham og tjene ham. Noen var blitt friske av sykdommer, andre var blitt befridd fra onde ånder. Jesus var ikke redd for å gå nye veier i forhold til kvinner, og der gikk den første menigheten i fotsporene hans. Paulus nevner flere kvinnelige medarbeidere, og han verdsetter dem høyt.
Samtidig merker vi en rollefordeling. De tolv var en hyppig omtalt gruppe for seg. Urkirken praktiserte en funksjonsfordeling mellom menn og kvinner, både i ekteskapet og i menigheten.
Tilbake til kvinnene som fulgte Jesus. Tre av dem får vi vite navnene på. Det var flere kvinner som var vitne til Jesu oppstandelse. Alle evangeliene nevner en av dem konkret: Maria Magdalena. Hun hadde en dramatisk og ond fortid, men ble antakelig en helstøpt troende personlighet.
Johanna nevnes her, og Lukas forteller at hun var sammen med Maria fra Magdala og flere andre kvinner da de ble vitne til Jesu oppstandelse. Hun var gift med en mann som het Kusa, og han gjorde tjeneste i regjeringsapparatet, for å si det litt moderne. Da var det underforstått at privatøkonomien var bedre enn hos gjennomsnittet. Susanna er ikke omtalt ellers i Bibelen.
I neste setning nevnes at disse kvinnene tjente Jesus og disiplene med det de eide. De ga av det de hadde å leve av, kanskje de også drev håndverk av forskjellig slag, som kunne gi inntekter.
Disippelskolen hadde altså en felles kasse, og til den kunne de forskjellige i følget ha bidratt etter evne. Kanskje de fikk gaver av andre. I alle fall gjorde de nok tjenester for hverandre. Et slikt fellesskap i et reisefølge ble praktisert av storfamiliene under de årlige reisene til Jerusalem.