Gi en gave
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Norea

-Bringer håp og forvandling

Møtte Jesus gjennom Håpets Kvinner-programmene, og fikk kraft til å bryte tradisjonen med omskjæring for sine egne døtre

"De kom til huset vårt for å omskjære meg da jeg bare var 7 år gammel. Det var en traumatisk opplevelse for meg; Jeg måtte gå gjennom den første smerten og lidelsen i 21 dager etter det første inngrepet. De brukte varme for å sørge for at jeg kom meg etter kuttingen og syingen. Jeg husker dette som den mest smertefulle opplevelsen jeg noen gang har hatt," delte Kaiya.

Som med mange kvinner i Somalia, førte omskjæringen til mye fysisk smerte for Kaiya sammen med store mentale konsekvenser. Da hun vokste opp, opplevde Kaiya smerte og vanskeligheter under menstruasjon, seksuelle forhold med sin ektemann og fødsler. Hun er mor til syv barn, hvorav fire er jenter.

"Selv om det var en smertefull opplevelse for meg," fortsetter Kaiya, "kunne jeg ikke stoppe dette for to av jentene mine. På den tiden ble jeg påvirket av de sterke kulturelle forventningene og troen. Av frykt for å være annerledes og forårsake problemer for døtrene og familien, ga jeg etter for samfunnets forventninger."

Kulturelt sett er omkjæring ment å sikre jenters og kvinners sosiale status, kyskhet og ekteskapsmulighet. Praksisen har vedvart på grunn av troen på at ikke-omskårne kvinner og jenter er promiskuøse, urene og fysisk uønskede.

"Jeg kom over et program som heter Rajada Dumarka [Håpets Kvinner på somali] mens jeg lyttet til radioen. Jeg lærte mye fra det. Å lære om Jesu Kristi kjærlighet og bli hans disippel lindret gradvis mine frykter. Jeg hadde tro på ham [Jesus], og nå kan jeg stå sterkt i min frelse og vite at han er med meg."

"Jeg lærte også gjennom programmet om farene ved denne omskjæringspraksisen. Jeg er glad for å dele at mine to yngste døtre ikke har gjennomgått denne praksisen. Jeg tok et standpunkt for å beskytte dem mot dette. Jeg har sørget for at alle mine barnebarn ikke går gjennom dette. Jeg vet at Jesus Kristus vil gi dem de rette ektemennene som vil elske dem selv uten at de har vært omskåret. Jeg fortsetter å lytte til dette programmet da det hjelper meg å vokse i kunnskapen om Kristus og gir meg selvtilliten til å gjøre det som er rett og å tale for jentene."

Håpets Kvinner fortsetter å bringe forvandling til enkeltpersoner og kulturer gjennom sine pedagogiske og åndelige sannheter. 

Skrevet av  av Sphiwe Nxumalo-Ngwenya, regional koordinator for Afrika. 

Norea mediemisjon støtter Håpets Kvinner på Somali. 

-Bringer håp og forvandlingSphiwe til høyre.Norea

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding