Gi en gave
Hvorfor be for andre når Gud vet alt?
Pixabay/CCL

Hvorfor be for andre når Gud vet alt?

En jente på 14 år har sendt inn et spørsmål om hvorfor vi trenger å be. "Vi bygger et forhold med Gud når vi ber. Men hvorfor trenger vi å be for andre når Gud vet om alt i verden og passer på oss?"
Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

"Jeg har et spørsmål til dere om bønn. Vi bygger et forhold med Gud når vi ber. Men hvorfor trenger vi å be for andre når Gud vet om alt i verden og passer på oss?"

Svar:
Som du skriver så bygger vi vårt forhold med Gud når vi ber til ham. Han er vår Far, vi er hans barn. Han vil at vi skal snakke med ham, vi til ham i bønn, og han til oss gjennom Bibelen og bønnesvar.

Bare ved å snakke sammen kan forholdet til Gud utvikles og bli bedre. Bønnens frihet betyr at vi kan be om hva vi vil. Bønnens trygghet består i at Gud bare vil gi oss det vi ber om som er etter hans vilje. Så, hvis jeg ber om noe og ikke får det, så tror jeg at Gud svarer oss ved å gi oss noe bedre. Det er ikke alltid vi ser bønnesvarene eller er fornøyde med dem. Men tenk så fint at vi kan slå oss til ro med at Guds svar alltid er til det beste for oss.

"Men hvorfor trenger vi å be for andre når Gud vet om alt i verden og passer på oss?"

Ja, Gud ser alt som kommer til å skje. Så når vi ber, så forteller vi ikke Gud noe som han ikke allerede vet, eller ikke vet hvordan han vil svare på. Likevel vil Gud at vi skal be til ham. 

Jeg tror det handler om at Gud vil vi skal nærme oss hans gode farshjerte og utøse for ham det som vi selv er opptatt av. Gud vil vi skal sette ord på hva vi tenker og føler. 

Bibelen oppfordrer oss til forbønn: Efeserne 6,8; Filipperne 4,6 og 1.Tim.2,1.

Se ellers artikkelen "Be og let, så finner du gode gaver"https://noreapastoren.no/article/article/1466254I siste del av artikkelen (fra "så mange spørsmål om bønn") tar jeg opp noen spørsmål som de fleste kristne stiller seg angående bønn.

OPKL 526

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding