Gi en gave

Våknet opp på dødsleiet

Noreas partner i Kambodsja besøkte en avsidesliggende landsby, og var vitne til at den svært syke jenta Mot ble helbredet. Familien hennes og hele lokalsamfunnet tok imot Jesus etter hendelsen. Her forteller en i radiostaben Mots historie:

Jeg hadde ikke planlagt å besøke landsbyen hvor Mot bodde, men Herren la noe i hjertet mitt som fikk meg til å dra likevel.

Død bringer ulykke

Familien til Mot var fulle av angst da jeg ankom. En hengekøye ble brukt som Mots båre. Jeg spurte dem hva som hadde skjedd, og fant snart ut at Mot, deres 15 år gamle datter, måtte på sykehus øyeblikkelig. Ingen taxisjåfører ville kjøre henne dit, for de fryktet hun ville dø i bilen. Et dødsfall i bilen ville bringe bilen ulykke, trodde de. I landsbyen flommet også rykter om at Mot kom til å dø når som helst.

Fraktet som et dyr

Plutselig så jeg to menn som bar Mot i den hjemmelagde båren. Jeg gikk mot dem, og Mots øyne møtte mine. Med det hun hadde igjen av krefter prøvde hun å uttrykke smertene sine. Det var et hjerteskjærende syn. Hun ble fraktet gjennom landsbyen slik man ville fraktet et dyr. Herren la ord i munnen på meg, og jeg forsikret Mot at hun kom til å bli frisk. «Stol på Herren og tro på Ham,» fortalte jeg henne.

Tegn på mirakel

Jeg ba til Gud om at Mots familie måtte finne fred. De manglet tro på at deres datter kom til å klare det. Jeg ga dem penger slik at Mot kunne bli kjørt til sykehuset og få behandling der. Min bønn var at Gud måtte sørge for en taxisjåfør som kunne kjøre henne til et bra sykehus i byen. Gud hørte mine bønner.

Det første tegnet på et Guds mirakel kom rett før Mot dro til sykehuset. Mot sa at hun var sulten, og ville ha litt ris. Den unge kroppen hadde ikke fått næring på en hel uke.

Jesus framfor amuletter

Dagen etter kom nyheten om at Mot var frisk nok til å sitte opp i senga. Legen fortalte at hun led av stivkrampe. Årsaken var at hun hadde kuttet seg på en skarp bambusgren. Tilstanden hennes forverret seg da hun ble sendt til en heksedoktor. Vedkommende hadde fortalt Mots familie at datteren deres ikke kom til å overleve.  

En uke senere besøkte jeg Mot igjen. Hun hadde fått livet tilbake igjen. Jeg la merke til at hun hadde på seg et armbånd med amuletter som hun hadde fått av heksedoktoren. Jeg spurte familien om jeg fikk lov til å klippe av armbåndet hennes. Jesus var med henne nå. Familien gikk gladelig med på det.

Radiohåp til en hel landsby

Jeg ba om at Mot måtte fortelle det gode budskapet om Jesus til sine naboer i landsbyen. På mitt neste besøk ga jeg familien en MP3-spiller, slik at de kunne høre på kristne radioprogrammer. Jeg var sikker på at de ville komme til tro ved å lytte til Guds ord. Pris Gud for at Mot og hennes familie nå stoler fullt og helt på Herren. Menneskene i landsbyen deres har også lært Herren å kjenne gjennom Mots sterke historie.

Norea støtter radioprogrammet Håpets kvinner i Kambodsja. Landet har kun 1% kristne. Kvinner og menn får gjennom programmet høre at de er elsket og verdsatt av Gud. De får også kunnskap om å takle livets mange utfordringer der de er.

Kilde: TWR

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding