Kinesiske Alex ble frelst gjennom det kristne barneprogrammet "PopCorn", som Noreas samarbeidspartner produserer.
Kinesiske Alex ble frelst gjennom det kristne barneprogrammet "PopCorn", som Noreas samarbeidspartner produserer. Norea

Frelst gjennom barneprogram

Siden 1960-tallet har Norea vært med på radiosendinger til Kina. I starten var tilbakemeldingene få, men nå er det mulig å besøke lyttere i Kina. Norea møtte Alex i Shanghai, som kom til tro takket være et barneprogram.

PopCorn

Som 17-åring søkte Alex rundt på ulike radiofrekvenser, og fant tilfeldigvis barneprogrammet "PopCorn". Han likte svært godt budskapet han hørte.

– Programmet appellerte til meg fordi produsenten fortalte så mange artige historier. Jeg syntes særlig at historien om "Kamilla og Tyven" var interessant, forteller Alex.

Alex var ikke kristen da han begynte å lytte til "PopCorn".

– Jeg hadde aldri hørt om Jesus før. Det var gjennom programmet at jeg fikk grunnleggende kunnskaper om Jesus og kristendommen, sier han.

Høyest på ønskelisten

Alex lyttet til Popcorn i tolv år, før han gikk over til nettradio på grunn av utydelige signaler på radioen. På hjemmesiden til Frelsens Røst (Voice of Salvation) ble han tilhenger av programmet "Our Time". Nå, etter mange år som kristen, er det bibel som står høyest på ønskelisten.

- Det vil jeg gjerne ha, kommer det gledesfylt fra Alex.

Fantastisk å møte lyttere

Birkedal synes møtet med lyttere er veldig spennende.

– Det er gripende å lese lytterbrev, men å faktisk møte lyttere er helt fantastisk! Alex var en beskjeden fyr på 30 år. Han fortalte åpent at han ble forelsket i stemmen han hørte på radioen og ville bli kjent med produsenten. Det gikk ikke slik, men han ble etter hvert tent av det kristne budskapet. Det er ingen tvil om at Alex har tatt imot Jesus, fastslår Birkedal.  

Griper hjertet

Birkedal har også truffet andre kinesiske lyttere som har gjort inntrykk.

– Vi møtte en tidligere selger i Shanghai som det hadde gått nedover for. Steven, som han ble kalt, hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Heldigvis ble han fanget opp av et av de mange kristne nettverkene som blir organisert av kinesiske handelsfolk. Før det hadde han lyttet til nettradio på hjemmesiden til Frelsens Røst. Da han tilfeldigvis hørte et vitnesbyrd fra sin tidligere sjef på radio, bestemte han seg for å komme til tro. Steven spanderte middag på meg og de ansatte i Frelsens Røst for å vise sin takknemlighet, forteller Birkedal.

For Birkedal er det ikke lett å forklare hva slike møter gjør uten å felle noen tårer.

– Det griper hjertet mitt å se at det virkelig er vekkelse på grunn av arbeidet vi driver. Mitt ønske er at dette må komme tilbake til oss i Norge, at det norske folket kan løfte sine øyne og se at vår forløser lever, avslutter Birkedal.