Gi en gave
Brikkene falt på plass

Brikkene falt på plass

Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Av: Per Birkeli/Brit Kari Urdal 7.nov. 2023

– Jeg har lenge hatt en nød for S-folket. De teller 3,5 millioner mennesker, og bor på ei av Indonesias over 17 000 øyer. Islam er den dominerende religionen, og bare noen få hundre av dem er kristne. I fjor fikk jeg nok en gang besøke denne øya, og jeg har aldri opplevd noe lignende når det gjelder ferdiglagte gjerninger. Jeg møtte en av de få kristne blant S-folket. Han hadde tidligere drevet en lokal radiostasjon, og hadde både studio og sender stående klart til bruk. Jeg presenterte mine tanker om å bruke media for å berede grunnen for evangeliet, og han ble i fyr og flamme. Der og da falt brikkenene på plass: han hadde utstyret klart, og vi hadde innholdet som skulle tilpasses og presenteres.

Denne uka fikk jeg beskjed om at siste rest av innredning var på plass, og at en tårntekniker hadde vært på stedet for å finne ut hvor radiomasten bør stå. Så innen kort tid vil det bli radiosendinger fra dette studioet. I første omgang blir det program med allment innhold. I dette strengt muslimske området, vil det være umulig å sende kristne program. Men litt etter litt tenker vi at kristent tankegods skal få fotfeste og jordsmonnet bli bearbeidet slik at evangeliet kan bli formidlet. Programmene som sendes på radio, vil også bli tilgjengelige på solcelledrevne MP3-spillere for dem som bor utenfor radioens rekkevidde.

Det gleder meg veldig at vi nå er kommet til dette punktet, og så blir det et møysommelig arbeid å bearbeide jordsmonnet for at evangeliet skal kunne slå rot blant S-folket i Indonesia. Men også S-folket må få høre at de er arvinger til Guds rike.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding