Gi en gave
– Hvorfor skulle vi ikke våge?

– Hvorfor skulle vi ikke våge?

Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.

Vi møter «Ole» på en av landets 35 gjenbruksbutikker tilknyttet kjeden som heter Gjenbruken. Vi er enige om at vi kan beskrive ham som en «godt voksen mann i sin beste alder». Han er nypensjonist og har som mange andre funnet meningsfulle oppgaver som frivillig i den lokale gjenbruksbutikken. Men hovedoppgaven hans er litt annerledes enn mange andre: Han skal snakke med mennesker som kommer inn i butikken. Mange av dem har innvandrerbakgrunn, ofte muslimer. Det er disse «Ole» har et særlig hjerte for.

Vennskap

Det aller viktigste er å være interessert i mennesker og bry seg. «Ole» forteller om mange vennskap han har fått på tvers av kultur og religion opp gjennom årene. Dette gir ham energi, og det er lett å se at dette er en hjertesak for ham.

  • De er min neste. Jeg klarer ikke å la være å tenke at det kunne ha vært meg som måtte flykte til et fremmed land på grunn av krig eller andre utfordringer. Hvordan ville jeg ønske at andre skulle møte meg? Det syns jeg burde utfordre oss. Hvordan behandler vi som kristne nordmenn våre nye landsmenn?

For mange kan det bety mye å få praktisk hjelp når alt er ukjent. Eller at han som nordmann har vært med på NAV for å bistå. Det kan handle om et smil og et vennlig «hei.» Mange søker kontakt og ønsker å bli kjent med nordmenn.

Fordommer og usikkerhet

Vi hører ofte at mange er usikre i møte med våre nye landsmenn, og særlig muslimer. Ofte bunner dette i fordommer eller usikkerhet, mener «Ole».

  • Det er mye lettere enn mange tror. Jeg mener det er en gudgitt anledning for oss til å nå mennesker vi ellers aldri ville ha nådd. Ofte er det ikke mulig å dele evangeliet med dem der de kommer fra. Det handler om å se mennesker og å ha tid til dem, om å vise vanlig høflighet og respekt. Så er det lov å gjøre «tabber». De aller fleste forstår at vi ikke kan forstår alt, og er overbærende.  Øvelse gjør mester, også i å omgå mennesker fra andre kulturer.
  • Hva sier du til dem som ikke tør?
  • Hvorfor skulle vi ikke våge? Det handler også om å ta både troen vår og kallet vårt som kristne på alvor. «Misjonsmarken» er kommet hit, og vi har alle en mulighet til å bety noe for noen. Det er ingenting å være redd for, og jeg har fått så mye velsignelse tilbake.
Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding