Gi en gave
Foto: Linda Torkelsen
Foto: Linda Torkelsen

Reddet i siste øyeblikk

En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Av: Harald Endresen 20.okt.2023

Shervin er født i Iran. Som 13-åring kom han til Norge, og han nøt friheten til å gjøre som han ville. Men det er stor forskjell på iransk og norsk ungdom. Livet som innvandrer i Norge skulle ikke bli lett.

På vei mot avgrunnen

Etter videregående skole havnet Shervin på kjøret som narkoman. Den unge mannen lette desperat etter meningen med livet, men han sank bare dypere og dypere i fortvilelse. Som 29-åring var han helt på bunnen, og han bestemte seg for å ta sitt eget liv.

Rett før han skulle hoppe fra sine foreldres leilighet i 11. etasje ba han en bønn: – Finnes det en gud som har skapt himmel og jord, og som har skapt meg? I så fall må du hjelpe meg nå, for jeg orker ikke å leve mer. Akkurat da ringte telefonen. Med en gang han tok den, hørte han stemmen til en norsk venn fra narko-miljøet som sa: – Han som har skapt himmel og jord har tatt bolig i meg, og jeg er blitt frelst!

Ordene gav gjenklang fra hans egen bønn, og Shervin bestemte seg for å utsette selvmordsplanene. Litt senere satte vennen på en kristen kassett med lovsangsmusikk på farsi.

– Jeg kjente at rommet ble fylt av Guds nærvær og Guds fred, forteller Shervin. – I timene etterpå kastet jeg meg over Bibelen og lyttet til kassettene fra vennen.

To dager senere tok den unge mannen imot Jesus.

Bønnekamp for Shervin

I tiden etterpå fikk Shervin bo i hybelen til ei dame i Grimstad. – Jeg har ventet på deg, var det første hun sa til ham. Jesus hadde gått i forveien og sagt til denne damen at en mann skulle komme på døra, og hun skulle la han få bo i hybelen. Den hyggelige damen sa at han ikke trengte å betale leie før han hadde kommet seg på beina igjen. Veggene i hybelen var dekket med bibelord, og damen kjempet i bønn for den unge iraneren. I dag er han pastor i Betania i Arendal og har fått lede mange muslimer til Jesus.

Shervins vei til Jesus begynte med en telefon fra en god venn, og en kassett med lovsangsmusikk på hans eget språk. I dag har vi appen Good News, med kristen undervisning og lovsang på farsi, arabisk og somali. Vil du være med blant dem som oppsøker våre nye landsmenn og forteller dem om Jesus?

Hør Shervin fortelle sin historie her:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding