Gi en gave
Illustrasjonsfoto. Linda Torkelsen
Illustrasjonsfoto. Linda Torkelsen

Svikter vi vårt kall?

Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Av: Jostein Sæth 9.oktober 2023

Jeg har blitt sterkt berørt av en historie om en muslimsk kvinne som kom hit til Norden som flyktning. Hun er selv fra en av verdens minst nådde folkegrupper, fra et land der det å drive misjon og evangelisering er bortimot helt umulig. De få kristne fra denne folkegruppen er «fredløse», mange av dem lever med drapstrusler og forfølgelse også her i Norden.

Kvinnen forteller med fortvilelse om at hun hadde bodd 13 år i det kristne Norden uten at et eneste menneske fortalte henne om hvem Jesus er. For henne er det rett og slett sjokkerende. Jesus møtte henne derimot direkte gjennom en drøm.

I dag er denne kvinnen sammen med sin mann en av de aller fremste frontkjemperne for å bringe evangeliet til sin folkegruppe gjennom media. De er så profilerte at de opplever trusler og hat, og må leve på hemmelig adresse. De deler vitnesbyrd og kristen undervisning på morsmålet sitt på internett. De fleste som kommer til tro fra folkegruppen deres forteller at nettopp disse digitale TV-sendingene har betydd mye for dem på veien til å ta imot Jesus.

Denne historien er ikke unik, og den utfordrer oss som er kalt til misjon rettet mot unådde folkegrupper: Vi har dem i våre nabolag, på våre skoler, i våre idrettslag, på våre arbeidsplasser og så videre. Det er rundt 300 000 av dem i landet vårt. Drømmen må være å inkludere dem også i våre menigheter og forsamlinger. Tenk hvilke ringvirkninger det kan gi både i våre egne land og ikke minst i deres egne unådde folkegrupper!

Dette er bakgrunnen for at Norea har engasjert seg i arbeidet med å nå mennesker fra unådde folkegrupper i Norge gjennom digitale hjelpemidler. Vi relanserer nå appen Good News som en ressurs for kristne nordmenn som vil engasjere seg konkret i å nå våre nye landsmenn med evangeliet. I appen er det masse ressurser som vil utruste og inspirere oss i møte med muslimer. I podkasten vår tar vi blant annet opp temaer som berører kristen tro i møte med islam, vi deler sterke vitnesbyrd fra innvandrere som har kommet tro i Norge og vi møter engasjerte norske kristne som deler sine erfaringer i kristent innvandrerarbeid.

Det er på høy tid at vi som kristne i Norge i enda større grad tar vårt kall på alvor. Vi inviterer deg til å være med!

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding