Gi en gave
Linda Torkelsen
Linda Torkelsen

Moden for innhøsting

-Jeg har nylig kommet tilbake fra India, og hodet mitt er proppfullt av inntrykk.
Av Per Birkeli

Sammen med tre kolleger dro jeg til India for å delta på en stor markering. Noreas lokale partner arbeider i dag blant 150 unådde folkegrupper i India, på 150 ulike språk. Rundt tusen kristne fra ulike deler av India var samlet i byen Chennai for å delta på markeringen av denne viktige milepælen for misjonen. På deltakerlista stod bl.a. administrasjonslederen i en kirke som i sin tid ble grunnlagt av Lars Skrefsrud. Sammen med alle de lokale kristne var også ansatte i en rekke utenlandske organisasjoner innbudt – deriblant Norea Mediemisjon.

Aldri har jeg sett en mer fargerik forsamling. Synet av tusen smilende indere kledd i flotte drakter, i alle regnbuens farger, er uforglemmelig. Det som imidlertid gjorde sterkest inntrykk på meg, var den urokkelige tilliten til Gud som våre indiske trossøsken frimodig vitner om. Indisk høyesterett vil denne våren ta stilling til et mulig nasjonalt forbud mot å endre religiøs tilhørighet. Jeg spurte en av de indiske kristne lederne om hvordan han vurderer konsekvensene av en slik lov. Han trengte ikke lang betenkningstid for å svare på spørsmålet mitt. – Vi kristne indere er vant med å leve under krevende forhold, sa han. – Om en slik lov skulle bli vedtatt, vil den uansett ikke være til hinder for at Guds rike fortsetter sin seiersgang over landet vårt.

Svaret hans minner meg om et utsagn fra den amerikanske krigshelten Dick Winters. Winters ledet et kompani med fallskjermsoldater og ble på et tidspunkt advart om at kompaniet hans sto i fare for å bli omringet av fienden. – Vi er fallskjermsoldater, svarte offiseren rolig, – vi er vant til at det er slik.

Den frimodige inderen kunne også fortelle at stadig flere av hans landsmenn søker å finne svar på livets store spørsmål. – Dere hjelper oss med å utruste ledere som kan rettlede dem som søker Sannheten, sa han. – Tusen takk for at også Norea Mediemisjon er med på å vinne landet mitt for Kristus!

Inntrykket jeg sitter igjen med etter en uke i India er et fargerikt, smakfullt, gjestfritt, varmt og vennlig land. Og med en befolkning som er moden for innhøsting.

Bildet er annonymisert pga sikkerhetenshensyn
Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding