Gi en gave
Kristne barnesanger ble redningen
Norea/Linda Torkelsen

Kristne barnesanger ble redningen

Jeg deltok nylig på en digital konferanse der SAT-7 sine flotte barne- og ungdomsprogram ble presentert. Det er ingen tvil om at 25 år med TV-sendinger rettet mot denne målgruppen har båret frukter. Historien til 17 år gamle Jad gjorde særlig inntrykk. Som 12-åring måtte han og familien flykte på grunn av krigen. Han delte nå sitt vitnesbyrd med programleder Marianne Awaraji. Jad fortalte at de kristne sangene som Marianne selv skriver og synger har betydd særlig mye for ham. Mens familien var på flukt kom de fra hverandre, og faren ble forsøkt drept. Selv ble den unge gutten kidnappet. Under fangenskapet fant han trøst og styrke i de kristne sangene. Han sang dem om og om igjen. Under konferansen begynte han å synge en av sangene, og Marianne sang etter hvert med:

Av Jostein Sæth, administrasjonsleder i Norea. 
«Fordi Gud elsker deg så høyt, vil han aldri forlate deg. Han vil alltid bevare deg. Fordi Gud elsker deg så høyt…». Den 17 år gamle syriske gutten har muslimsk bakgrunn. Han forteller at han tilfeldigvis kom over kanalen da som niåring zappet mellom ulike kanaler på familiens TV. Han måtte holde det hemmelig for familien, men etter hvert ble han en fast seer av SAT-7 Kids.

Framtidsdrøm 

  • Hva drømmer du om? spør Marianne
  • Jeg tror det er vanskelig å se drømmen min bli oppfylt… Men det jeg ønsker aller mest er å bli døpt…

Marianne lover å be for den unge mannen, om at drømmen skal gå i oppfyllelse. Hun ber om at han skal få muligheten til å leve ut sin unge, men like fullt sterke tro på Jesus. Kanskje du også kan være med og løfte ham fram for Gud?

Barnebønn gir fred i hjertet
Et ungdomsprogram som sendes på SAT-7 Pars heter Hashtag. En av seerne heter Nikita. Hennes mor kontaktet TV-kanalen for å fortelle hvor mye det betyr for familien at datteren ser på dette TV-programmet. Familien er nylig blitt omvendt. – Hun elsker å se på programmet deres, og dere har lært henne hvordan hun skal be. Hun elsker å be til Jesus, for det gir oss alle sammen en indre fred. Vi presser henne ikke til å gjøre dette, men dette er noe som betyr veldig mye for henne selv, forteller en takknemlig mor.

Utdanning
SAT-7 har også spesialisert seg på å lage kvalitetsprogram med fokus på utdanning og fag som vanligvis ville vært undervist på skolen. Millioner av barn har nå dette som sin skole, derav navnet «My School». Disse undervisningsprogrammene er en del av SAT-7 Academy som sendes på SAT-7 Kids. – Vi gir ikke bare en type medisin. Vi gir mange former for medisin, sier Juliane Sfeir, leder av SAT-7 Academy. Hun brenner særlig sterkt for det holistiske perspektivet, at de skal se hele mennesket og møte hvert enkelt barn med kjærlighet og håp. Gjennom å nå barna når vi ofte hele familier. – Programmene for barn og unge er glasuren på kaka, avslutter Juliane Sfeir med et stor smil.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding