Gi en gave
Ingen stengte land

Ingen stengte land

Det finnes mange fengsler i verden. Noen av dem er små, andre er store. Det største av dem alle rommer mer enn 25 millioner mennesker. Navnet på dette beryktede «fengselet» er Nord-Korea.

Myndighetene i Nord-Korea sørger for at befolkningen ikke får tilgang til verken nyheter eller annen informasjon utenfra. Utenlandske organisasjoner ønskes velkommen til å bidra med humanitær hjelp, men ingen kan dra til dette landet for å dele Guds ord med lokalbefolkningen. I en årrekke har radiosendere med lang rekkevidde vært det eneste redskapet vi har hatt for å fortelle nord-koreanerne om Jesus. Heldigvis krysser kortbølgesendingene våre fra Stillehavet enkelt de stengte grensene. På usynlige bølger bringer vi frelsens budskap inn til en befolkning som ikke bare sulter rent fysisk, men som også er rammet av en dyp åndelig hungersnød.

Det er Noreas radiopartner i Sør-Korea som produserer og sender programmene. Det samme språket snakkes både i sør og nord. Dermed er det enkelt for sør-koreanerne å lage radioprogram som befolkningen i nord kan forstå. Vår lokale radiopartner har gjennom årenes løp mottatt noen få håndskrevne hilsener fra lyttere i Nord-Korea, men det går lang tid mellom hver av disse tilbakemeldingene. Inja, en av programlederne, sier det slik: – Jeg vet hvor høyt Jesus elsker nord-koreanerne. Han gav sitt liv også for dem. Når vi kan bruke radiosendinger for å dele de gode nyhetene med dem, må vi bruke denne gudgitte muligheten – selv om lytterne i nord sjelden eller aldri får anledning til å gi oss respons på programmene.

Det sies ofte at Nord-Korea er et stengt land, også i forhold til kristen misjon. Men når alt kommer til alt, finnes det vel neppe et eneste land på kloden som er stengt for evangeliet. Spørsmålet er bare hvilke metoder vi må bruke for å nå inn i ulike områder. Vi har i dag redskaper som teknisk sett kunne gjøre det mulig for oss å bringe evangeliet like til jordens ender. Det avgjørende er om det finnes tilstrekkelig vilje blant oss kristne til å prioritere de minst nådde områdene av verden. Inntil i dag har kun en ørliten del av det globale misjonsbudsjettet blitt brukt til misjon i slike områder.

Norea Mediemisjon jobber målrettet for å dele evangeliets om Jesus med mennesker som bor i områder der kristne misjonærer ikke slipper inn. Ved hjelp av radio, TV og andre medier bringer vi verdens beste budskap til befolkningen i slike land, deriblant Nord-Korea. Vi når allerede langt ut med de gode nyhetene. Med din hjelp kan vi nå enda lengre ut!

Du kan lytte til denne kronikken fra Per Birkeli under:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding