Gi en gave
Ingen stengte land

Ingen stengte land

Det finnes mange fengsler i verden. Noen av dem er små, andre er store. Det største av dem alle rommer mer enn 25 millioner mennesker. Navnet på dette beryktede «fengselet» er Nord-Korea.

Myndighetene i Nord-Korea sørger for at befolkningen ikke får tilgang til verken nyheter eller annen informasjon utenfra. Utenlandske organisasjoner ønskes velkommen til å bidra med humanitær hjelp, men ingen kan dra til dette landet for å dele Guds ord med lokalbefolkningen. I en årrekke har radiosendere med lang rekkevidde vært det eneste redskapet vi har hatt for å fortelle nord-koreanerne om Jesus. Heldigvis krysser kortbølgesendingene våre fra Stillehavet enkelt de stengte grensene. På usynlige bølger bringer vi frelsens budskap inn til en befolkning som ikke bare sulter rent fysisk, men som også er rammet av en dyp åndelig hungersnød.

Det er Noreas radiopartner i Sør-Korea som produserer og sender programmene. Det samme språket snakkes både i sør og nord. Dermed er det enkelt for sør-koreanerne å lage radioprogram som befolkningen i nord kan forstå. Vår lokale radiopartner har gjennom årenes løp mottatt noen få håndskrevne hilsener fra lyttere i Nord-Korea, men det går lang tid mellom hver av disse tilbakemeldingene. Inja, en av programlederne, sier det slik: – Jeg vet hvor høyt Jesus elsker nord-koreanerne. Han gav sitt liv også for dem. Når vi kan bruke radiosendinger for å dele de gode nyhetene med dem, må vi bruke denne gudgitte muligheten – selv om lytterne i nord sjelden eller aldri får anledning til å gi oss respons på programmene.

Det sies ofte at Nord-Korea er et stengt land, også i forhold til kristen misjon. Men når alt kommer til alt, finnes det vel neppe et eneste land på kloden som er stengt for evangeliet. Spørsmålet er bare hvilke metoder vi må bruke for å nå inn i ulike områder. Vi har i dag redskaper som teknisk sett kunne gjøre det mulig for oss å bringe evangeliet like til jordens ender. Det avgjørende er om det finnes tilstrekkelig vilje blant oss kristne til å prioritere de minst nådde områdene av verden. Inntil i dag har kun en ørliten del av det globale misjonsbudsjettet blitt brukt til misjon i slike områder.

Norea Mediemisjon jobber målrettet for å dele evangeliets om Jesus med mennesker som bor i områder der kristne misjonærer ikke slipper inn. Ved hjelp av radio, TV og andre medier bringer vi verdens beste budskap til befolkningen i slike land, deriblant Nord-Korea. Vi når allerede langt ut med de gode nyhetene. Med din hjelp kan vi nå enda lengre ut!

Du kan lytte til denne kronikken fra Per Birkeli under:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer
Flukt og menneskehandel
Mange ønsker å flykte fra regimet i Nord-Korea. Noen lykkes, men kommer ut for nye prøvelser.
Les mer
Timoteus-prosjektet
Livet i Nord-Korea er vanskelig og mange forsøker å flykte til naboland for å bygge en ny tilværelse. Det kan bli en lang og vanskelig ventetid...
Les mer
Håp gjennom lufta
Piggtråd og kontroll kan lage store hindringer, men usynlige bølger av håp når inn.
Les mer
Krise i Kina
Mange steder har det vært hetebølge i sommer. I Kina har den vart i 72 dager.
Les mer
1 av 127
Innad i Etiopia finnes det 127 folkegrupper. En av disse heter Afar.
Les mer
Det er noen der ute
En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:
Les mer
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding