Gi en gave
Ingen stengte land

Ingen stengte land

Det finnes mange fengsler i verden. Noen av dem er små, andre er store. Det største av dem alle rommer mer enn 25 millioner mennesker. Navnet på dette beryktede «fengselet» er Nord-Korea.

Myndighetene i Nord-Korea sørger for at befolkningen ikke får tilgang til verken nyheter eller annen informasjon utenfra. Utenlandske organisasjoner ønskes velkommen til å bidra med humanitær hjelp, men ingen kan dra til dette landet for å dele Guds ord med lokalbefolkningen. I en årrekke har radiosendere med lang rekkevidde vært det eneste redskapet vi har hatt for å fortelle nord-koreanerne om Jesus. Heldigvis krysser kortbølgesendingene våre fra Stillehavet enkelt de stengte grensene. På usynlige bølger bringer vi frelsens budskap inn til en befolkning som ikke bare sulter rent fysisk, men som også er rammet av en dyp åndelig hungersnød.

Det er Noreas radiopartner i Sør-Korea som produserer og sender programmene. Det samme språket snakkes både i sør og nord. Dermed er det enkelt for sør-koreanerne å lage radioprogram som befolkningen i nord kan forstå. Vår lokale radiopartner har gjennom årenes løp mottatt noen få håndskrevne hilsener fra lyttere i Nord-Korea, men det går lang tid mellom hver av disse tilbakemeldingene. Inja, en av programlederne, sier det slik: – Jeg vet hvor høyt Jesus elsker nord-koreanerne. Han gav sitt liv også for dem. Når vi kan bruke radiosendinger for å dele de gode nyhetene med dem, må vi bruke denne gudgitte muligheten – selv om lytterne i nord sjelden eller aldri får anledning til å gi oss respons på programmene.

Det sies ofte at Nord-Korea er et stengt land, også i forhold til kristen misjon. Men når alt kommer til alt, finnes det vel neppe et eneste land på kloden som er stengt for evangeliet. Spørsmålet er bare hvilke metoder vi må bruke for å nå inn i ulike områder. Vi har i dag redskaper som teknisk sett kunne gjøre det mulig for oss å bringe evangeliet like til jordens ender. Det avgjørende er om det finnes tilstrekkelig vilje blant oss kristne til å prioritere de minst nådde områdene av verden. Inntil i dag har kun en ørliten del av det globale misjonsbudsjettet blitt brukt til misjon i slike områder.

Norea Mediemisjon jobber målrettet for å dele evangeliets om Jesus med mennesker som bor i områder der kristne misjonærer ikke slipper inn. Ved hjelp av radio, TV og andre medier bringer vi verdens beste budskap til befolkningen i slike land, deriblant Nord-Korea. Vi når allerede langt ut med de gode nyhetene. Med din hjelp kan vi nå enda lengre ut!

Du kan lytte til denne kronikken fra Per Birkeli under:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
Krysser grenser
Det kan være straffbart å ta med seg bibler over grensene. Budskapet gjennom radioen kan ingen stanse.
Les mer
Håpets Kvinner på Zanzibar
På denne muslimske øya i Det indiske hav, forteller kristne radioprogram viktige sannheter.
Les mer
-Fortell din historie!
–For noen år siden fikk jeg være med Håpets Kvinner-teamet i Romania på besøk til et fengsel. 100 kvinner var samlet da kvinnene i teamet...
Les mer
Banebrytende barneprogram
Gjennom TV-ruta skjer viktig inkludering.
Les mer
Bruk Fjernsynet
Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest...
Les mer
Blomstrende start
Som den første kristne "video-on-demand"-plattformen i Midtøsten og Nord-Afrika, har SAT-7 Plus hatt en eventyrlig start.
Les mer
Påskebudskapet der du er
Påskens innhold fyller oss igjen med undring og takknemlighet.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Skjønnhet av aske
Midt i uro og vanskelige livsvilkår har Marianne Daou gang på gang sett at Gud skaper gode ting.
Les mer
Gud skinner i mørke, kaos og...
Det mangler ikke på dårlige nyheter fra Midtøsten og Nord-Afrika.
Les mer
Det er fortsatt mange som venter.
Ennå er det mange som ikke kjenner Jesus.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding