Gi en gave
Foto: Fra SAT-7s Facebookside
Foto: Fra SAT-7s Facebookside

Be for Libanon

4. august opplevde Beirut store ødeleggelser etter en enorm eksplosjon i havnekvartalet i Libanons hovedstad. Over 5000 er bekreftet skadd, mange har mistet livet, og enda flere har mistet alt de eide i denne eksplosjonen. Rita El Mounayer, som er leder for SAT-7, Noreas partner i Midtøsten, kommer med en sterk oppfordring til bønn for menneskene i det som også er hennes hjemland:

-Hjertet mitt blør for hjemlandet mitt Libanon etter ødeleggelsene vi akkurat har vært vitne til. Vi kjente lufttrykket helt bort til Kypros. Da jeg fikk melding om denne katastrofen, opplevde jeg flashback til borgerkrigen som jeg og mange andre opplevde på 80-tallet, en ødeleggelse jeg ikke trodde vi skulle oppleve igjen i vår levetid. Men her er vi, med en ulykke som vi ikke så komme, og som virker så utrolig håpløs å reise seg opp igjen fra.

-Dette er en stor tragedie for et land som i ni måneder har levd med store protester mot en korrupt regjering, en alvorlig bankkrise, en enorm devaluering av valuta, økende arbeidsledighet, en million syriske flyktninger, Covid 19, og nå dette, sier El Monayer i videoen du kan se under.

SAT-7s arabiske kanal, SAT-7 Arabic, gikk ut på kanalen med bønn for de sårede, for familier som har mistet sin kjære, for politikere og deres avgjørelser framover. De bad også om at Libanon skal fortsette å være et knutepunkt for sameksistens og frihet i Midtøsten.

Allerede dagen etter hendelsen, 5. august, hadde SAT-7 et direktesendt tv-program som satte fokus på det som hadde skjedd dagen før. Programmet het Libanon, smerten og håpet. Programmet dekket det som skjedde og bad med seerne. Kirkeledere og gjestetalere var invitert til å gi innsikt og kunnskap og be for landets innbyggere og framtid.

Rita El Mounayer ønsker å takke for all forbønn og støtte fra hele verden, og oppfordrer oss sterkt til å fortsette å be for folket i Libanon, spesielt for de som er direkte berørt og har mistet hjemmene sine. Be for mennesker som har mistet sine kjære, og be om at SAT-7 vil fortsette å være et lys midt i alt dette mørket.

Vi i Norea Mediemisjon er sterkt berørt av det som har skjedd i Libanon, og tenker på og ber for våre partnere og venner i SAT-7. Samtidig er vi veldig glade for å se hvordan SAT-7 er et lys i denne mørke situasjonen, og at de gjennom sine TV-sendinger lager egne programmer som bringer trøst til de berørte midt i denne tragedien. Vi oppfordrer våre norske støttespillere til å være med og be for SAT-7 og for det libanesiske folk.

Se hilsenen fra Rita El Monayer på engelsk her:

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding