Gi en gave
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde SAT-7

TV-kanalen ble deres kristne familie

TV-programmet Jesu Familie er til stor oppmuntring for kristne seere i ekstremt krevende situasjoner. Programmet gir isolerte kristne en mulighet til å dele deres historier, og motta forbønn. Nylig tok en far kontakt fra det krigsherjede landet Yemen og delte sitt utrolige vitnesbyrd med Noreas TV-partner i området.

Selv om han ikke kommer fra en kristen bakgrunn, så har Adnan (fiktivt navn) merket Jesu nærvær i livet fra han var et lite barn.

Fant sannheten

– Det begynte en dag jeg var på stranden og lekte med vennene mine, skriver han. – Jeg så en mann kledd i hvite klær, på en hvit hest, bare noen få meter unna. Jeg pekte ham ut for vennene mine, men de så han ikke.

Under oppveksten ba Adnan trofast, men ettersom tiden gikk kom det flere og flere spørsmål.  – Jeg ba Gud om å lede meg på rett vei, forteller han videre. – Jeg leste bibelen og søkte på internett. Jeg leste historien om Adam i det Gamle Testamentet, og så Jesus-filmen. Men det var først når jeg leste i Det Nye Testamentet om hvordan Jesus tilgav kvinnen som var tatt i ekteskapsbrudd, at jeg skjønte dette måtte være sant.

Adnan bøyde kne og ba: – Herre Jesus Kristus, tilgi meg, for jeg er en synder. Jeg tar imot deg som Frelser med hele mitt hjerte. Ta over styringen i livet mitt, og gjør meg til den personen du ønsker jeg skal være. Etter at Adnan hadde bedt denne bønnen, sovnet han, men våknet midt på natten med en fryktelig smerte. – Det føltes som om noe ble dratt ut av brystet mitt, forteller han. – Jeg våknet og ropte på Jesus. Etter dette var livet mitt forvandlet.

Truet for troen

Da han delte sin tro med kona og barna, tok de også imot Jesus. – Men det var vanskelig å fortelle om troen vår til andre. Slektninger, venner og naboer avviste oss og truet oss. Vi måtte flykte til et sted hvor ingen visste hvem vi var, forteller Adnan. Gjennom alle prøvelsene forlot aldri Gud ham, og han hadde flere drømmer om Jesus.

–En gang drømte jeg om en hvit hest som dro en mann i en vogn. Han spurte meg hva jeg ønsket, og jeg sa jeg ville døpe meg. Han satt en gylden gjenstand på hodet mitt som var så varm at det føltes som at hodet mitt stod i brann. Da presset mot Adnan og familien økte på, flyktet de til et naboland. Her ble de døpt. De søkte asyl i landet de var i, men ble avvist. Etter hvert måtte de returnere til Yemen. De mottar fortsatt trusler, særlig fra konas familie. Dette forårsaker fortsatt mye stress for henne.

Jesu familie

Noreas TV-partner, SAT-7 og deres programmer er svært viktige for slike som Adnan og familien hans. Adnan fant stor trøst ved å se programmet Jesu Familie, som viser seerne at uansett hvor de er, og uansett hva de går gjennom, de er elsket av Gud og sine kristne brødre og søstre over hele verden.

Vår partners oppfølgingsteam har holdt kontakten med Adnan og oppmuntret ham til å fortsette å be og holde ut i troen. Til dette svarte Adnan: – Takk SAT-7 for at dere vil snakke med meg. Dere er vår eneste familie på jorden. Vi har ingen annen familie enn dere.

 

Litt om Yemen:

Til tross for den eldgamle historien til landområdet der Yemen er i dag, midt i krysningspunktet for Asia, Midtøsten og Afrika, så er landet Yemen ikke så gammelt. Det ble dannet da det kommunistiske sør-Yemen slo seg sammen med Nord-Yemen i 1990, etter mange år med krig og konflikt. Men spenningene har ulmet rett under overflaten. En bølge av protester i forbindelse med den arabiske våren i 2011, tvang president Ali Abdallah Saleh til å trekke seg. I tumultene etter dette tok Houthis-grupperingen kontroll over de nordlige og vestlige dleen av landet, mens Saudi-Arabiske styrker grep inn for å gi sin støtte til den internasjonalt anerkjente regjeringen i sør.

I 2015 brøt borgerkrigen ut og sendte landet ut i en svært alvorlig humanitær krise, forsterket av militante grupper som al-!aeda og ISIS. FN karakteriserer det som den verste humanitære katastrofen i verden. Over 24 millioner mennesker trenger hjelp, 12 millioner av dem er barn, hvor 2 millioner småbarn lider av akutt underærnæriong. Med Covid-19 som sprer seg raskt har landet fått en krise i krisen.

Av landets nesten 30 millioner innbyggere, er det kun 0.03 evangeliske kristne. Antallet vokser med ca 5% årlig. Norea når hele landet med både TV-sendinger og radioprogram.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding