Gi en gave
En kanal for Sannheten

En kanal for Sannheten

For hver tyrker som har tatt imot Jesus som sin frelser, er det kanskje mer enn 10 000 tyrkere som ikke kjenner ham.

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

– Det fantes ingen kirke i området der jeg bodde. Takket være de kristne TV-sendingene ble jeg bevart i troen på Jesus.

Kvinnen som sier dette er oppvokst i området som på Paulus’ tid ble kalt Lilleasia, og som i dag kalles Tyrkia. Det var her Paulus befant seg da Den Hellige Ånd ba ham om å sette kursen mot Europa, og det var her de syv sende-menighetene lå.

Tyrkerne er i dag blant verdens minst nådde folkegrupper. Ifølge Operation World bor det 163 000 kristne i Tyrkia, fra ulike nasjoner og kirkesamfunn, men kun om lag 7 000 tyrkere er evangeliske kristne. For hver tyrker som har tatt imot Jesus som sin frelser, er det kanskje mer enn 10 000 tyrkere som ikke kjenner ham. Majoriteten av landets 83 millioner innbyggere hevder at det å være tyrker er ensbetydende med å være muslim. De fleste av dem vil synes at det er en fullstendig fremmed tanke å skulle lete etter religiøse sannheter andre steder enn i Koranen.

I samarbeid med vår lokale TV-partner, SAT-7 Türk, har vi de fire siste årene vært på lufta døgnet rundt med gode kristne program. Dette er den første og eneste kristne kanalen på den statskontrollerte satellitten Türksat. 50 millioner mennesker som er bosatt i Tyrkia benytter regelmessig denne satellitten, i tillegg til mange tyrkisktalende innbyggere i Europa og Sentral-Asia. Den kristne kanalen har allerede flere hundre tusen faste seere. Daglig leder for kanalen, Melih Ekener, har ambisjoner om at dette på sikt skal bli en av de mest populære TV-kanalene i landet.

– Et av programmene våre er rettet spesielt mot yngre mennesker, forteller Ekener. – Studioet er innredet som en koselig restaurant. I en avslappet atmosfære drøfter vi ulike spørsmål som opptar de unge, ut fra et kristent ståsted. Det er også mange voksne som liker dette programmet, fortsetter han, – fordi det hjelper dem til å forstå hva barna deres er opptatt av.

Ekener har ellers stor tro på nyhetsformidling. – Vi har et stort kontaktnett, sier han, – og derfor vet vi til enhver tid hva som rører seg blant de kristne forsamlingene rundt om i Tyrkia. Vi kan være raskt ute med siste nytt om kristenlivet i ulike deler av landet vårt. I tiden som kommer har vi også et ønske om å lage flere reportasjer fra gudstjenester i ulike menigheter, kristne leirer og ungdomsarrangement.

Det er fortsatt svært få kirker i Tyrkia, men våre kristne TV-sendinger er på lufta døgnet rundt. Norea Mediemisjon gir kristne i Tyrkia en stemme. Vi setter kristen tro på dagsorden og avklarer misforståelser i forhold til kristen tro. Samtidig styrker og utruster vi kristne til å bli bevart i troen, og vi legger til rette for at flere mennesker kan få lære Sannheten å kjenne.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer
Nytt kontonummer!
Norea har blitt eget AS, og i den forbindelse har vi fått ny gavekonto.
Les mer
Barnekirke på nett
At barn og unge i Midtøsten skal få høre evangeliet, er hovedsaken for TV-kanalen SAT-7 Pars.
Les mer
– Når krisen blir større,...
Forholdene i Afghanistan har forverret seg de siste årene. Samtidig har kristne TV-sendinger økt.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Årets juleprogram
For tredje år på rad inviteres du til å bli med på en times TV-sending fra et julepyntet studio.
Les mer
Vanskelig å finne julegaver?
Å gi julegaver er en hyggelig tradisjon, men den kan by på problemer.
Les mer
Moden for innhøsting
-Jeg har nylig kommet tilbake fra India, og hodet mitt er proppfullt av inntrykk.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding