Seertallene doblet på ett år

Seertallene doblet på ett år

SAT-7 Pars har opplevd nesten en dobling av seertallene det siste året. Veksten kommer primært fra Afghanistan.

- Det gjør inntrykk å se hvor stor vekst vi har hatt i seertall på mindre enn ett år. Nye seere tar kontakt med oss hver måned, sier direktør Panayiotis Keenan i SAT-7 Pars.

I mai 2017 fikk SAT-7 Pars som den første og eneste kristne TV-kanalen plass på en ny satelitt, Yahsat, i tillegg til den de allerede var på fra før. Dette har spesielt åpnet dørene slik at TV-programmene nå når Afghanistan. Dette merker kanalen spesielt på antall henvendelser på telefon.

- Ett av hovedmålene for oss som TV-kanal er å nå enda flere persisktalende seere også utenfor Iran, spesielt land som Afghanistan, sier Keenan. Han legger til at de nå får mange oppmuntrende vitnesbyrd fra Afghanistan og at de jobber for å utvide TV-tilbudet spesielt rettet mot et afghansk publikum.

Afghanistan har nå blitt det landet der SAT-7 Pars får fleste henvendelser fra, nest etter Iran. Ett år tilbake var ikke Afghanistan en gang blant topp ti. Ledelsen i TV-kanalen gleder seg over denne betydelige veksten fra et land der kristne ofte er helt isolert og har svært liten tilgang til å høre kristen forkynnelse. Nå har veldig mange av disse tilgang til kristne TV-programmert 24 timer i døgnet gjennom SAT-7 Pars.