Et håpets fyrlys

Et håpets fyrlys

Noreas TV-partner SAT-7 har siden 2002 sendt og produsert kristne TV-programmer på farsi. Programmene sees ukentlig av flere millioner iranere. Reza, som du nå får lese om, er blant seerne som har fått erfare Jesu livsforvandlende kraft i sitt liv.

– Hendene ristet. Pulsen raste. Nervene tok fullstendig overhånd. Men jeg måtte være ærlig der jeg satt i telefonen: 

 Jeg er en narkosmugler. En tyv. En gangster. Men takket være dere har jeg nå begynt å tenke gjennom livet mitt. 

– Jeg hadde blottstilt meg fullstendig, og nå ventet jeg bare på dommen. Men den kom ikke. I stedet spurte den vennlige stemmen i den andre enden av telefonen hvilket program jeg hadde sett på. – Håpets fyrlyssvarte jeg, og pustet litt lettere. – Så flott at du har sett på dette programmet! Jeg vil anbefale deg å fortsette med det. Vil du at vi skal be sammen? sa personen jeg snakket med. 

– Jeg takket ja til tilbudet, men tvilen festet seg som en klo i hjertet. – Du kan ikke bli en kristen mann, Reza, ikke etter alt du har gjort! Femten år av livet kan ikke hviskes bort, helt uten videre. Alle innbruddene, slagsmålene, skuddvekslingene. 

– Går det bra med deg? Stemmen fra den vennlige mannen dro meg tilbake til virkeligheten. Jeg var helt svett. – Jeg trenger Jesus, svarte jeg. Selv om tvilen ikke helt hadde forsvunnet, var det som om en utforståelig kraft dro meg mot det jeg trodde var umulig. At jeg kunne få et nytt liv i Jesus strittet imot alt jeg kjente til av logikk. Men der og da, sammen med rådgiveren på telefonen, sa jeg ja til å følge Jesus. 

– Det var takket være programmet Håpets fyrlys at jeg ringte  til SAT-7. Det er et kort program i to deler, som foregår på og rundt fyrlys. Programlederen snakker om hvordan vi alle trenger Jesus, vi som lever i mørket. Jesus er verdens lys. 

– Jeg holdt kontakten med rådgiveren min i SAT-7. En kjenning av meg, en narkosmugler fra Afghanistan, tilfbød meg en dag en stor sum penger for å selge dop. Selv om jeg trengte pengene, nektet jeg å gjøre dette. Jeg ringte kontakten min i SAT-7, og han hjalp meg til å se at det ikke ville behage Jesus å gjøre slikt. 

– Kona mi sier at jeg nesten ikke er til å kjenne igjen nå. Hun er så glad at hun en dag ringte rådgiveren min for å takke. Selv er hun ikke kristen ennå, men jeg forteller henne ofte om Jesus. Datteren min har tatt imot Jesus, og livet vårt er totalt forandret. Mørket er borte, og lyset har begynt å skinne igjen i livene våre.