– Norea har betydd alt for mitt kristenliv

Hjørdis Steilbu fra Senja har bestandig hatt en brann i hjertet for Jesus. Gjennom 60 år har Norea bidratt til å holde denne brannen i live.

– Jeg kan aldri huske at jeg bevisst har vært borte fra Gud, forteller Hjørdis i Flekkerøyhallen, Kristiansand, for anledningen pyntet for jubileumsgudstjeneste. Den varme Senja-dama har vokst opp i et kristent hjem. Hun ble født inn i en barneforening, som hun selv sier. Selv om moren hennes var travel, stod misjonskallet sterkt. Det var viktig å fortelle andre om Jesus.

– I hjertet må det brenne en tråd om at alle må få høre om Jesus, sier Hjørdis med tårer i øynene. Når hun forteller oss at brannen for Jesus er like sterk etter et langt liv, dukker smilet raskt opp igjen.

Hjørdis var gjest på Noreas 60-årsjubileum. Fra Noreas start i 1956 har Hjørdis vært engasjert, blant annet i løpet av tida hun var student på Fjellhaug. Blant annet har Hjørdis skrevet flere andakter for Norea. Derfor var Noreas jubileum noe Hjørdis i lang tid hadde sett fram til. Rett før reisen ble hun akkutt lagt inn på sykehuset grunnet hjerteproblemer. Likevel var hun fast bestemt på å få med seg jubileet, og var med på hvert eneste arrangement. Hjørdis hadde en personlig hilsen til Norea i form av sangen Det strøymer ei livselv av lukka av Trygve Bjerkrheim. Flere ble rørt av denne sangen, som har blitt brukt i Norea-sammenheng i løpet av de første årene.

Hjørdis kan se tilbake på en minnerik jubileumshelg.

– Det var helt fantastisk. Helt utrolig at jeg skulle få lov til dette, avslutter hun takknemlig.