PopCorn er et populært radioprogram for barn i Kina, men mye tyder på at voksne også får godt utbytte av programmet.
PopCorn er et populært radioprogram for barn i Kina, men mye tyder på at voksne også får godt utbytte av programmet. Norea

Voksne hører på barneprogram

Det kristne radioprogrammet "PopCorn" har kinesiske barn som målgruppe, men tilbakemeldinger Norea har fått tyder på at programmet er minst like nyttig for voksne.

Norea samarbeider med Voice of Salvation på Taiwan, som blant annet sender radioprogrammet PopCorn inn mot Kina. Programmet kan beskrives som en søndagsskole på lufta, med bibelfortellinger og sanger. Temaer som kjærlighet og respekt fra et bibelsk perspektiv blir tatt opp på en måte som fenger de unge. Om lag 5 millioner barn lytter til PopCorn hver uke. Voksne har også stort utbytte av programmet. For en 52 år gammel lytter har "PopCorn" betydd en stor forskjell.

– Jeg har lyttet til programmet de siste ti årene. Før pleide jeg å lytte via kortbølge, men nå lytter jeg på nett. Jeg liker programmene deres, og har lært Herren bedre å kjenne, skriver en radiolytter i Kina.

Behovet for kristen opplæring er stort i Kina. Kirkene på landsbygda blir mindre, ettersom flere flytter til storbyene for å få arbeid. Kristne som flytter til storbyene blir ofte påvirket av kulturen der, og mister sin tro. Et radioprogram som PopCorn kan gi mennesker grunnleggende kunnskaper om kristen tro, som kan formidles videre til andre.

– Jeg lært mye jeg kan bruke som søndagsskolelærer gjennom PopCorn, og takker Gud for at Han har gitt meg den tilliten at jeg kan bety en forskjell i barns liv. Jeg takker også dere som produserer radioprogrammene: for den åndelige maten vi får hver dag. Må Gud fortsette å velsigne dere! avslutter radiolytteren i Kina.