Gi en gave

De man ber for

Kan mennesker som man ber for, komme til himmelen hvis man ber for dem, selv om de selv ikke er kristne? (Bett 18 år)

SVAR:

Alt vi kan komme på å spørre om når det gjelder Gud og kristendom, kan deles i to grupper: 1. Det som Gud har åpenbart for oss, det vi har fått svar på gjennom Bibelen, og 2. Det som Gud ikke har åpenbart for oss. Det siste hører til under en overskrift vi kan kalle ”Den skjulte Gud”.

Det du spør om, hører med i denne siste gruppen.

Men vi vet noe viktig: ”Gud vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse.” (1. Tim 2,4). Herren ønsker at alle skal lære sannheten å kjenne på en slik måte at de blir frelst. ”Han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse” (2. Pet 3,9).

Derfor ber du i samsvar med Guds vilje når du ber om at noen du kjenner, skal møte Jesus, bli frelst og komme til himmelen. Paulus skrev: ”Fremfor alle ting formaner jeg derfor til at det blir gjort bønner, påkallelser, forbønner og takk for alle mennesker …” (1. Tim 2,1).

Mange svar på bønner får vi oppleve her i verden. Andre bønnesvar får vi se først i evigheten.

Det er mange gåter knyttet til bønnen. Jeg holder meg til at vi en gang skal få svar på alle hvorfor-spørsmålene våre. Og da tror jeg at svarene vil bli mer fullkomne og omfattende enn vi noen gang kunne tenke ut. For han skal gi oss svar ”i herlighet i Kristus Jesus” (Fil 4,19).

Jeg tror Gud kan nå inn til mennesker uten at vi ser det eller oppfatter det. Han kan åpenbare seg mer og mer i et menneske gjennom et langt liv, eller som i et kort glimt, kanskje helt på slutten av livet.

Så bare fortsett med å be, Bett! Det er aldri forgjeves å snakke med Gud om menneskene. Gud hører og svarer på sin måte i sin tid.

OPKL207 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding