Gi en gave

Var engelen Mikael Jesus?

Heisann! Eg har lest ein veldig spennande artikkel som eg lurer på om du kan diskutere. Spørsmålet er om erkeengelen Mikael muligens er Jesus. Han kjem med mange gode fakta som er for, men eg er litt redd for at om eg seier meg enig, så kan eg drive med avgudsdyrkelse. Kva tenker du om saken? Eg synes det er veldig spennande, for om det er sant, så påviser det enda meir at Jesus var med i GT også. Her er linken, og må berre svare i spalten. Dette kan vere eit kjekt tema for mange! http://www.creation-science-prophecy.com/michael.htm Kristoffer

SVAR:

Hvis du leser Hebreerbrevet fra begynnelsen av, vil du legge merke til at forfatteren er svært opptatt av å poengtere hvor mye større og annerledes Jesus er enn englene. Først en forklaring om hvor stor Jesus er:

«Han [Jesus] er avglansen av hans [Guds] herlighet og avbildet av hans vesen, og han bærer alle ting ved sin krafts ord. Etter at han [Jesus] hadde fullført renselsen for våre synder, satte han seg ved Majestetens høyre hånd i det høye.»

Med andre ord: Ingen kan sammenlignes med Jesus. Derfor:

«Og han [Jesus] er blitt så meget større enn englene, som han har arvet et herligere navn fremfor dem. For til hvem av englene har han [Gud] noen gang sagt: Du er min sønn, jeg har født deg i dag! – og et annet sted: Jeg vil være far for ham, og han skal være sønn for meg?» (Heb 1,3-5)

Så det kan sies mye interessant om Mikael. Men Bibelen advarer oss mot engledyrkelse. (Kol 2,18) Vi sporer lett av hvis vi blir mer opptatt av englene enn av Jesus.

Det kan tenkes at Jesus tok en snartur eller to til jorden i gammeltestamentlig tid. Var det ikke en som lignet en gudesønn som var sammen med Daniels venner i ildovnen? (Dan 3,25) Og jeg ser ikke bort fra at Jesus hadde glede av å vise seg for Manoa og hans kone. (Dom 13,18, jf Jes 9,6)

Jesus er født som Guds egen Sønn, englene er skapte vesener.

OPKL376

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding