Gi en gave
Ordspråkene 1, 2-3:
Unsplash/Alexandra Fuller

Ordspråkene 1, 2-3:

"Ordspråkene gir visdom og lærdom, så en skjønner forstandig tale og tar imot tukt som gir fremgang, og lærer rettferd, rett og redelighet."

Har du lest Ordspråkene? Jeg blir stadig slått av visdommen som finnes her. Det er ei bok som er god å vende tilbake til, å lese i mindre porsjoner og grunne på det som sies. Her er så utrolig mye visdom! 

Det er ikke tilfeldig. De aller fleste ordspråkene er skrevet av kong Salomo. Han opplevde at Herren viste seg for ham i en drøm og sa at Salomo kunne be om hva han ville, så skulle han få det. Salomo ba om visdom, så han kunne styre over folket på rett måte. Det fikk han. Gud svarte: "Jeg vil gi deg et hjerte som er så vist og forstandig at din like aldri før har vært og heller ikke skal komme siden." (1. Kong. 3, 12). 

Dronningen av Saba besøkte Salomo og fant ut at han var langt visere enn hun hadde trodd (1.  Kong. 10, 1-8). Vi gjør og lurt i å "besøke" Salomo, altså lese ordspråkene. Det gir glede, står det (Ordsp. 2, 10)! Kanskje det er det vi skal gjøre i dag? Å høre hva han har visdom til oss i dag.

av Eli Fuglestad

TFT320

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding