Gi en gave
Guds nåde, at han ...

Guds nåde, at han ...

Sangen fra møtene i ungdomsårene forklarer på en enkel måte hvordan Gud viser at han er en nådig Gud.
 

Få, om i det hele tatt noe enkeltord i vår Bibel, treffer kjernen i den kristne tro like godt som «nåde». Du vil, sannsynligvis og forhåpentligvis, legge merke til dette lille ordet i de fleste kristne taler du hører. For, «nåde» definerer og forklarer hvem Gud er og hvordan han handler mot syndere som innrømmer og bekjenner sine misgjerninger. Samtidig, det kjennes ikke alltid like enkelt verken å forklare eller å tro dette med nåden.
I min ungdomstid var sangen «Guds nåde» ofte i bruk. Denne sangen forklarer på en enkel måte hvordan Gud viser at han er en nådig Gud.

Guds nåde, at han sendte sin Sønn.
Guds nåde, at han vandret på jord.
Guds nåde, at han døde for meg.

Guds nåde, at han stod opp igjen.
Guds nåde, at han lever i dag.
Guds nåde, at jeg får være hans barn.

Guds nåde, at han gav oss sitt ord.
Guds nåde, at han gav oss sin Ånd.
Guds nåde, at han kommer igjen.
(Tekst: Ivar Skippervold)

Så avsluttet vi ungdommer hvert vers med at vi sang: Guds nåde at han sendte sin Sønn. Guds nåde at han sendte sin Sønn.

«Jeg forkaster ikke Guds nåde. For hvis vi kan oppnå rettferdighet ved loven, da døde jo Kristus til ingen nytte.» (Galaterne 2,21).

At Jesus Kristus døde, det viser oss Guds hjertelag for syndere. Guds nåde - at han gir meg det jeg trenger og ikke det jeg fortjener. Guds nåde - at han ikke snur ryggen til meg og sender meg i fortapelsen, men at han i stedet velger å kalle meg for hans elskede barn.

Hvor dumt det vil være av meg å forkaste Guds nåde! Hans nåde vil jeg i stedet ta imot med åpne armer.

TRV 229

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding