Gi en gave
2011

2011

Norea tar ansvar for finansiering av kristne radioprogram til Nord-Korea. Programmene produseres i Sør-Korea og sendes via kortbølge fra øya Guam i Stillehavet. Tore Askildsen innvilges permisjon fra stillingen som daglig leder i Norea for å bli ordfører i Mandal. Nestleder i Norea, Martin Birkedal, blir konstituert som daglig leder.

Norea tok dette året i bruk nettradio, og et nytt prosjekt så dagens lys; iKirken. Dette skulle være en «internettkirke» med et særskilt fokus på unge voksne. Visjonen for iKirken var å nå unge voksne via internett gjennom å kommunisere på en måte som passet for aldersgruppen 20-40 år.

Harald Endresen dro til Indonesia for å undervise teologistudenter i mediekunnskap. Prosjektet var et samarbeid mellom Norea og Mediehøgskolens Kurs og Kompetansesenter. Senere på året ble Endresen innvilget to års permisjon for å studere i USA.

Familien Sæth kom hjem etter en periode som misjonærer i Elfenbenskysten. Jostein gikk inn i et vikariat som redaksjonsleder i Norea.

Eikon gikk i løpet av året konkurs, men programmene levde videre på Visjon Norge. Visjon Norge gav gratis sendetid, og Norea sto redaksjonelt ansvarlig for både program og innhold. Programmene ble godt mottatt av seerne.