Gi en gave
1994

1994

En legende i Noreas historie, Øyvind Andersen, dør 19. november 89 år gammel. Andersen var ansvarlig for «Den lutherske time» i Norea. Han laget ca. 2 000 radioprogram for Norea. Den iranske biskopen Haik Hovsepian Mehr sier under et Norgesbesøk at han ville ha solgt sin siste dress dersom det kunne bidra til at radioprogrammene Norea støtter på farsi fortsetter. Biskopen blir senere samme år funnet drept i Teheran. Lynor gir ut en CD med Biskop Haik sine sanger, der også biskopen selv synger.

Norea støttet radiosendinger i India på gamith-språket. Norea ble en liten del av et stort menighetsbyggende radioarbeid som Trans World Radio driver. Hovedkontoret for arbeidet lå i New Dehli, og de hadde en stab på 127 som laget 15 timer daglige sendinger på 21 språk.

NLMs hovedstyre ba Norea om å ta på seg ansvar for å samle inn til bygging av nytt studio på Voi i Kenya. Martin Birkedal var prosjektleder for innsamlingsarbeidet, godt støttet av Gunnar Hamnøy. Arthur Strømme var byggleder. Stasjonsstyrere i byggeperioden var Even Eftestøl og Cato Slettmoen.

Martin Birkedal ble dette året misjonssekretær i Norea, men fortsatte som redaktør for Noreabladet. Bibelskolelærer Pet Karlsen ble programsekretær i Norea. Leder for NLM Norge, Jan Gaute Sirevåg ble ny styreleder i Norea etter Bert Tungland.

Norea var ansvarlig for at NLMs Generalforsamling på Lillehammer ble overført på satellitt til landets lokalradioer.

Norea bladet nr. 5/94 ble utgitt som nordisk felles blad på fire språk: dansk, svensk, finsk og norsk.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding