Gi en gave

1969

Oppstart av kristne radiosendinger til Kina. Programmene blir sendt i samarbeid med Team Radio i Sør-Korea. Misjonær Agnar Espegren, som snakker kinesisk, er radioforkynner. Misjonær Peder Tønnesen synger sanger på kinesisk. I sin tid som misjonær i Kina hadde han ofte sunget på møter og i gudstjenester. Nå synger han inn sanger på kinesisk til bruk i radioprogrammene.
1969

Sommeren 1968 kom Team-radio med et tilbud til Norea om sendinger på kinesisk. Det var et amerikansk radio-selskap, Pan American Broadcasting Company, som hadde radiosendere i Sør-Korea. Nevland tenkte at dette lå strategisk til for Kina. Han kontaktet Tormod Vågen, og det tok ikke lang tid før ideen ble til handling.  Da Tormod Vågen var i Hong Kong i 1948, og kinamisjonærene ble utestengt fra Kina, fikk han i oppdrag fra NLMs hovedstyre å overflytte kinamisjonærene til virksomhet i andre land. Det gjennomførte han. Men da Vågen forlot Hong Kong, grep en ung kineser Vågens høyre hånd med begge sine hender. «Du må ikke å glemme Kina» sa han. Dette lå ham sterkt på hjertet hele tiden, og så kom muligheten for å etablere radiosendinger til Kina. 

Det første programmet ble produsert i Grensen 19 i 1968. Før opptakene ble i gang satt hadde vi en bønnestund på Nevlands kontor. Under opptaket gikk Vågen frem og tilbake på kontrollrommet. Han var grepet – det var en hellig stund for ham og for oss andre. Da programrullene var ferdige la Vågen hendene over programmene og nedba Guds velsignelse over den videre utvikling. Han siterte fra Jesaja 55. 10-11:

For likesom regnet og sneen faller ned fra himmelen og ikke vender tilbake dit, men vanner jorden og får den til å bære og gro og gir såmannen sæd og den etende brød, således skal mitt ord være, som går ut av min munn; det skal ikke vende tomt tilbake til mig, men det skal gjøre det jeg vil, og lykkelig utføre det som jeg sender det til».  

Mons Leidvin Takle fikk dette året fast stilling som musiker i Norea Radio.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding