Gi en gave

1965

Det transportable tekniske utstyret er nå så slitt at det må fornyes, dessuten er det tungt og tungvint å frakte med seg. TWR, NRK og Svensk radio bruker og anbefaler den kjente transportable båndopptakeren NAGRA, som den gang koster 11 000 kroner. En slik opptaker, en radioteknikers drøm, blir skaffet til veie via TWR. Kristian Haanes og Tormod Vågen tar den med seg til Norge da de kommer hjem etter et besøk hos Radio Monte Carlo.
1965

På slutten av året tok flere ungdommer kontakt og tilbød seg å reise for Norea i sin fritid. De ønsket å fortelle andre om Norea og radiomisjonen. Ungdommene ønsket å reise i grupper om kveldene, men de hadde ikke noe fremkomstmiddel. Dette ble fortalt til noen venner av Norea. Kort tid etter fikk Norea en telefonsamtale fra en misjonsvenn som fortalte at han ville gi en 12 seters buss til bruk i reisetjeneste for Norea.  

En lytter skrev: – Helt tilfeldig fant jeg sendingen deres og våknet til nytt liv i Gud. Min mann som ikke har vært noen kristen, ble frelst ved å lytte til sendingen deres. Jeg har fortalt en søster om Norea. Hun er en kristen nå. Jeg fortalte også ei nabokone om hvordan hun kunne lytte til Norea. Hun ber om forbønn.

Kristenrussen i Orkdal støttet dette året Noreas radiosendinger til landene i Øst-Europa. De informerte om radiomisjonen og samlet inn penger til arbeidet. Grønnruss fra Farsund, Lyngdal og omegn, ledet av Terje Fossdal, arrangerte informasjonsmøter om Norea og radiomisjonen i nærområdene og samlet inn midler til radiomisjonen.

Radioproduksjon stiller store krav til stemmebruk, språkføring, kreativitet, fantasi, kunnskap om tekniske finesser, bred omgang med lyttergrupper osv. Norea arrangerte derfor ulike seminarer. I samarbeid med NRK ble det arrangert et radioseminar 8.-17. februar 1965 i Tullinsgt. 4. Oslo. Foredragsholdere: 

Per Øivind Heradstveit. Hvordan få ideer. 8. feb.
Per Øivind Heradstveit. Utarbeidelse av programstoffet. 10. feb
Sverre Tinnå. Hvordan skape og beholde interessen i et program. 12. feb
Erik Bye. Forskjellige programformer og intervjuteknikk. 15. feb.
Sigurd Lunde. Radioens muligheter i vår ånds situasjon. 17.feb.

Erik Bye sa da blant annet dette: «Jeg har en tid å fylle, dere har et budskap å bringe». Da Nevland spurte Bye om hva han skulle ha i honorar, sa han: «Betal taxien hjem, dette var hyggelig å være med på».

Besøk fra HCJB «The Voice of The Andes», Equador, ved programsekretær Sonja Persson fra den nordiske avdeling. HCJB er verdens eldste kristne misjonsradiostasjon. Deres første sending gikk på lufta 25.12.1931. HCJB ble grunnlagt at Clarence Jones og svenskættede Ruben Larsson. Helt fra starten av var det sendinger på svensk. Sonja Persson var leder av den nordiske avdelingen i Quito, Equador. Norea hadde sendinger derfra i en periode mens man ventet på TWR Monte Carlo.  Sonja Person fortalte at flere tusen norske sjømenn lyttet til sendingene. Norea ble tilbudt et ukentlig 15 minutters program som startet i 1967. Det var også mange DX-lyttere til radiostasjonen. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding