Gi en gave

1960

David Welander (Frelsesarmeen) og rektor Rolf Lein (Frikirken) blir ansatt i Norea for å delta i programproduksjon og sjelesorg. Welander har noen år tidligere skrevet sangen «Navnet Jesus blekner aldri». Han sier nå om vers to (Jesu navn hvor skjønt det klinger la det runge over jord …): – Gjennom radiomisjonen går sangen min i oppfyllelse!
1960

Noen år tidligere hadde den Indonesiske regjering bestilt en 100 kw sender i England som var klar for forsendelse til Indonesia. De Indonesiske myndigheter hadde ikke økonomi til å løse ut senderen. Dermed fikk TWR overta senderanlegget. Hitlers propagandasender i Monter Carlo sto nå klar til å bringe evangeliet ut over bygd og by. De første sendingene på engelsk og tysk går på lufta 16. oktober 1960.

 

Kontakt med Sverige og Danmark: 

Generalsekretær Tormod Vågen fikk i oppgave å samtale med misjonsledere i Sverige og Danmark om å delta i radiomisjonen. Norea Sverige ble etablert, og i Svensk Veckotidning nr 44. 28. okt. 1960 sto det følgende:

«Norea radio børjar snart sändingar från Monte Carlo.

I mitten av november startar NOREA-radio sina sendingar från Monte Carlo. Bakom den kristne sendaren står Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen (EFS) och Norsk Luthersk Misjonssamband. Radiolyssnarna kan ta in det svenska programmet på 31-meterbandet klokkan 20.00-21.00 varje kväll. Sändarens styrka är hela 100 kilowatt – ca 7 gånger starkare än IBRA. Sveriges andeliga nationalsång «Blott en dag ett ögonblick i sänder» blir Radio Norea:s signaturmelodi».

Evangeliska Fosterlands Stiftelsen begynte dette året med radioarbeid..

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding