Gi en gave
Annas historie

Annas historie

– Jeg trodde det skulle være oss to for alltid. Vi var unge og forelska, og særlig da vi begge gav livet vårt til Jesus visste jeg at vi skulle være sammen for alltid. Livet her på Zanzibar er tøft, og vi jobba begge med å finne en måte å få et godt liv for den lille familien vår på tre.

– Jeg ble gravid igjen, tvillinger. Krise, tenkte jeg først. To munner til å mette. Men så visste jeg, vi er jo to, vi greier det. Jeg reiste hjem til mamma for å føde der. Like etter at tvillingene ble født, ringte han og sa at han ikke hadde følelser for meg mer. Han hadde funnet ei anna. Jeg stod helt på bar bakke. Hadde ikke hus. Ikke jobb, og tre små barn som krevde all min tid og energi. Jeg var så utrolig fortvila. Gud, hva gjør jeg?

– For to år siden ble kjent med en pastorfamilie som viste meg og barna mine en omsorg jeg ikke har opplevd maken til. Kona der var med i en bønnegruppe for Håpets kvinner, og jeg fikk være med. Gjennom dem og radioprogrammet Håpets kvinner som jeg lytter til hver tirsdag, har jeg lært at Gud er en sann venn og at vi kan komme til ham med alle våre byrder og problemer. For jeg har fortsatt mange bekymringer, selv om Gud er min trøst og jeg har kristne søstre som støtter og hjelper meg.

– Det var Håpets kvinner-damene som tok meg med til Hannas hus, et hus fullt av håp og glede. Et senter bygget av Håpets kvinner, betalt av mennesker langt borte. Der fikk jeg møte andre som var i samme situasjon som jeg. Der fikk jeg se hvordan de utvikla små prosjekter som kunne gi en liten inntekt. Jeg ble så inspirert. Ikke bare kunne lære noe selv slik at jeg kunne få en inntekt, men jeg kunne lære det videre på den måten gi håp til andre kvinner på Zanzibar som har det vanskelig. 

– Jeg har begynt å sy små vesker som jeg selger. Det er livet mitt nå. Jeg går fra landsby til landsby for å selge dem. Det er ikke alltid jeg får solgt noen, og ofte må barna mine legge seg uten mat i magen. Men jeg har fått håp. Gud er og blir min livline og mitt håp og det håpet vil jeg gi til andre. 

Annas vesker blir tilgjengelige i Noreas nettbutikk (noreabutikken.no) i løpet av våren 2019. De er på størrelse med sminkepunger eller ei lita lommebok. Noe av overskuddet går til å hjelpe Anna, mens resten går til at vi kan nå enda flere kvinner på Zanzibar med evangeliet om Jesus og ord til trøst. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding