Gi en gave

Unådd område i Sentral-Asia

 

Målgruppe: Mennesker som bor i et konkret område i Usbekistan, og som snakker dette språket.

Folketall: 720 000

Årlig støtte: 200 000 kroner 

Denne regionen ligger innenfor grensene til Usbekistan, men republikken har sitt eget flagg, sitt eget språk og sin egen unike kultur. Området har lenge vært stengt for tradisjonell misjon. Joshua Project, en amerikansk organisasjon som jobber med misjonsstatistikk, oppgir at 78 prosent av den etniske gruppen vi nå har fokus på er muslimer. Når så 22 prosent er ikke-religiøse, er det ikke flere prosenter igjen. Det finnes altså, ifølge Joshua Project, få eller ingen kristne fra denne folkegruppen. 

NT var ferdig oversatt i 2004, og i 2019 ble også oversettelsen av GT fullført. Strenge restriksjoner gjør imidlertid at det ikke er mulig å distribuere trykte bibler til innbyggerne i landet. En løsning har vært å lese Bibelen høyt, og deretter kringkaste budskapet inn over området via kraftige radiosendere. TWR (Trans World Radio) og Norea Mediemisjon har i flere år samarbeidet om å produsere og sende disse radioprogrammene. Programmene er de siste årene også gjort tilgjengelige for lokalbefolkningen via MP3-spillere, Internett, en app for smarttelefoner, SD-kort, USB-pinner og CD-er.

Håp til Sentral Asia

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding