Gi en gave
Illustrasjonsfoto fra et naboland

RADIOTEATER FOR BARN

Målgruppe: Somalisktalende barn og deres familier

Folketall: ca. 11 millioner i Somalia, ca. 13 millioner i diaspora, flest i Etiopia og Kenya.    

Status: 0,03 % evangelisk kristne

Partner: Lokal partner i naboland / Norea Danmark

Årlig støtte: 110 000 kroner

Over halvparten av Somalias befolkning er under 18 år. Siden borgerkrigens herjinger startet i 1991 vokser en hel generasjon av barn og ungdom opp med krig, uro og utilstrekkelig skolegang. Vår partner i et naboland oversetter nå den kanadiske serien «A visit with Mrs. G» for å dele bibelhistoriene med somali-talende barn. Fra før har serien blitt oversatt til en rekke språk. Målet er at disse barna kan høre historiene via radio, mediespillere og sosiale medier.

Programmene spilles inn med barn som skuespillere, og de forteller om hvordan bibelhistoriene kan bli til hjelp i hverdagen. Hver epsiode inneholder også et budskap til foreldre om barneoppdragelse og omsorg for sine barn. Norea Mediemisjon samarbeider med Norea Danmark om dette prosjektet. Vi håper og ber om at Mrs. G sin fortellerkunst også vil få en påvirkningskraft på kommende generasjoner av somaliere, og bidra til at mange blir kjent med Jesus. 

"Fortell mer" på somali

Hørespill-serien gledet mange i Barnas Kassettklubb på 90-tallet. Nå produseres serien på somali!

Av Elisabeth L. Sæth. 

Det var misjonær hun ville bli, britiske Kitty Anna Coe. Men planene om å danne søndagsskoler for barn i Kenya ble lagt på hylla da hun møtte sin mann, pastor Gerald Griffith. Kallet hun hadde fått til å dele Bibelen med barn lå likevel dypt i trebarnsmoren, som snart ville bli kjent verden over som «Mrs. G». 

På begynnelsen av 1970-tallet ble Kitty utfordret av Trans World Radio (TWR) Canada til å lage et famileprogram på radio. Hun valgte å fortelle bibelhistorier, selv om de som jobbet med kristent barnearbeid rådet henne fra det. De tenkte at det ikke ville være mulig å lage aktuell formidling til barn ut fra bibelhistorier - uke etter uke. Men Kitty opplevde det annerledes. Guds eget ord kan berøre barn, det hadde hun selv opplevd. 

Gud brukte Kittys fortellinger og fortellergave. I snart 50 år har «Et møte med Mrs. G» formet barns tro og hverdag over hele verden. Selv mottok Kitty brev fra 188 land frem til hun døde i 2014. Hvert enkelt brev ble besvart, og barna som skrev til henne fikk tilsendt noen av hennes bibelfortellinger i bokform. I årenes løp ble det delt ut mer enn 500 000 bøker til barn. 

Også i Norge ble serien oversatt og gjort kjent gjennom Barnas kassettklubb. Her fikk serien navnet «Fortell mer». Sølvi Olimb, som i dag jobber som leder i Radio Øst, hadde ansvaret for denne serien. Hun har gode minner fra de mange arbeidstimene som ble brukt for å gjøre serien levende for barn. – Vi fikk bøker tilsendt på engelsk fra organisasjonen «A Visit With Mrs. G», og Astrid Stålesen kom i studio og leste inn episodene med stor innlevelse. Fortellingene ble til hørespill hvor barna kunne følge en gutt eller jente som levde på den tiden Jesus var på jorden. Dette er en fantastisk fin måte å høre bibelfortellinger på. Vi fikk tilbakemeldinger fra både voksne og barn om at de likte å høre på «Fortell mer». I tillegg til at fortellingene ble formidlet gjennom Barnas kassettklubb, var det etter hvert mange lokalradioer som sendte serien.

Sølvi Olim er begeistret over at denne serien nå er gjort tilgjengelig på somali: – Jeg er sikker på at somaliske barn kommer til å bli like glad i denne serien som vi opplevde at norske barn ble. Gjennom bibelfortellingene kan de høre samtaler mellom gutter og jenter som undrer seg over dette med Jesus, som gjør så mye fantastisk, som til og med kan gjøre syke friske. Da kan det være de sier: – «Fortell mer, da!» Sånn er det når Guds ord får virke på oss, vi vil ha mer. 

"Fortell mer" på somali

Under kan du høre på to av de mange bibelfortellingene fra serien - disse er på engelsk.  Klikk her for å høre på eller laste ned flere fortellinger. 

 

 

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding