Last ned bønnekalenderen for juli klikk her

Last ned bønnekalenderen for august klikk her

Torsdag 27. juni
Torsdag 27. juni
Jesus, vi ber for kvinner og jenter som er i fare for å bli brukt som prostituerte eller solgt som «brud» for å skaffe penger til...
Onsdag 26. juni
Onsdag 26. juni
Herre, vi ber for FNs fredstyrker som er kalt til å beskytte mange av de mer enn 60 millioner flyktninger og internt fordrevne verden over. Vi ber...
Juli 2019: Utdannelse
Denne måneden ber vi for jenters og kvinners utdannelse rundt om i verden. Be om at hindringene for en skikkelig utdannelse blir fjernet, og at de tar imot Skaperen som sin livslange lærer. Be om at jenter og kvinner får håp fra Gud og Hans ord sammen med den kloke veiledningen de trenger for å leve modne gudfryktige liv.

I albumet fra barndommen der min far så kjærlig limte inn hendelser og øyeblikk, finner jeg et bilde av meg selv. Jeg har på meg rød jakke med blåe striper, det karakteristiske korte håret de fleste jentene på skolen min hadde på begynnelsen av åtti-tallet, og beina lett vinglete – med min nye skoleransel på ryggen. Så spennende. Jeg husker ikke dette øyeblikket selv, men bildet i albumet viser min første skoledag! Et minne som ligger mye nærere i tid, var første skoledag for jentene mine. Tror mor var like spent som de. Vil de få det fint? Vil de få venner? Vil de klare å følge med i undervisningen?

Jeg må innrømme at det ikke er mange ganger tanken om takknemlighet har kommet - for at jentene mine kan gå på skolen, eller sett på det som noe annet enn den største selvfølge at de skal få en god utdannelse, at de skal få følge sine drømmer. I månedens bønnekalender for Håpets kvinner ber vi om at jenter og kvinner må få utdannelse – og undervisning på en måte de forstår.

Selv om det har skjedd store framskritt på dette feltet, er det fortsatt estimert at 65 millioner jenter på verdensbasis ikke får utdannelse. Jeg ser for meg jenter jeg har møtt, enten i tiden som misjonær i Vest-Afrika, eller på reisene mine til Håpets kvinners- arbeid. Jenter som hjelper hjemme, eller passer butikken på markedet og derfor ikke kan gå på skole. Eller historier om jenter som er redd for å bli overfalt på vei til skolen, og derfor lurer på hva de skal gjøre?

Kunnskap er makt. Utdannelse kan hjelpe jenter og kvinner til å få den posisjonen de fortjener både i hjem og samfunn. Våre bønner kan være med og gjøre en forskjell.

Hilsen Elisabeth Sæth, koordinator for Håpets kvinner.