Gi en gave
Takk for at dere ber for kvinner med konkrete utfordringer. Jeg er en av disse kvinnene som dere ber for.

Hva er Håpets Kvinner? Les her

Last ned bønnekalenderen for oktober:

Klikk her for å laste ned som folder.

Klikk her for å laste ned som leservennlig dokument.

Kjære bønnevenn!
Hvordan har høsten vært for deg? Av og til tenker jeg at jeg skulle så gjerne hatt et kaffeslabberas med deg som får bønnekalenderen. Eller en “kaffebønn”, som ei Håpets Kvinner bønnegruppe kaller seg. Det er godt å be sammen!

Og jeg håper du har noen å dele bønnemner med! I dag hadde jeg lyst til å tipse deg om Noreas forbønnstelefon. Hver fredag kl. 9-11.30 kan du ringe inn ditt forbønnsemne på 38 14 50 20. Da vil Noreas stab og en liten gruppe frivillige be for deg. Det kan være godt å få andre med i bønnekampen.

Tema for månedens bønn i oktober er kvinner som opplever vold og overgrep. I følge WHO er det så mange som 1 av 3 kvinner i verden som opplever dette. Dessverre har ikke halvannet år med pandemi gjort situasjonen enklere. Flere land forteller om økning i vold i hjemmet i denne tiden. For en kvinne som lever med vold, blir alle deler av livet påvirket. Det skader henne sosialt og økonomisk. I kulturer hvor kvinner har lavere sosial status enn menn, skjer vold oftere. Jeg leste nettopp en tilbakemelding fra en Håpets Kvinner-lytter i Tanzania. Hun fortalte at det i deres kultur var forventet at menn slår sin kone for å vise at han elsker henne! Hvordan endre noe sånt?

Nye lover og strategier gir bedre beskyttelse for kvinner, og er helt nødvendige. Men kvinnene trenger også å bli leget fra traumene som kommer fra det de har opplevd. Det er noe av det som forbauser meg mest når jeg leser rapporter og vitnesbyrd fra Håpets Kvinner. Kvinner som vitner om at Gud har kunnet komme inn i deres smerte, bitterhet og sår og bringe legedom. Gud bruker radioprogrammene som vi er med og støtter for å gjøre dette. Jeg tror mye av grunnen er at arbeidet er fundert på bønn. Da kan undre skje. For den tanzanianske kvinnen skjedde det underet at mannen hennes ble endret og sluttet å slå henne. Andre opplever nok ikke det, dessverre, men når vi nå ber for kvinner som opplever vold, la oss be om at de må få opplevde Guds kjærlighet og medmenneskers omsorg, og la oss be om flere undre!

bønnesiden til Håpets Kvinner kan du laste ned bønnekalenderen, både som folder og et mer leservennlig dokument.

haapetskvinner.no finner du mer info om arbeidet vårt, samt arkiv av våre podkaster og vitnesbyrd.

Takk for at du er med og ber. Må Gud velsigne deg. Varm hilsen fra

Elisabeth Lillebø Sæth,
Koordinator for Norea Håpets Kvinner. esaeth@norea.no

Jane Soudi fra Zanzibar anbefaler bønnekalenderen fra Håpets kvinner

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding