Gi en gave

Last ned bønnekalenderen for januar:  klikk her

Januar 2021
Vi begynner året med å be om utdannelse for verdens jenter.


–Det e berre ho Elisabeth so grine! Kommentaren kom tørt frå klassekameraten min, som sjølv satt bøygd over synåla. Det var rett før jul i 6.klasse, og det var full innspurt på julegavene. Alle satt i full konsentrasjon over kvart sitt sytøy. Berre ikkje eg. Det forferdelige hadde skjedd. Tidenes finaste julegåve skulle det vere, broderiet på kongeblått stoff som eg skulle gje mamma. Men no, no var det øydelagt. Læraren min hjalp meg å fikse det, og snart var det der det før var eit hol, ei stor gul stjerne. Eg hugsa kor eg grua meg til den julafta. Korleis ville ho ta imot gåva mi?

Dette barndomsminnet minte meg om forholdet til Gud... I møte med den store gåva fra Gud, hans eigen son, føler eg meg lita. Eg veit det berre er nåde, men eg vil så gjerne gje noko tilbake til Gud. I jula las vi om korleis den vesle kongen fekk gull, røykelse og myrra.

Eg har berre mitt eige liv å komme med foran Herrenes herre. Mine eigne meir eller mindre gode eller dårlege forsøk på å vere et godt medmenneske, tene Gud og andre. Kva er vel det? Litt som julebroderiet med hol på... Øydelagt. Uperfekt. Og så står eg der foran mamma som 11-12 åring og seier «Mamma eg ødela det». Mora mi kasta det ikkje frå seg i et hjørne eller la det nederst i ei skuff.
Den dag i dag, kvar einaste jul, 30 år etterpå, heng den blå klokkestrengen til pynt i bestestova. Eg ser fortsatt berre såret etter saksa. Men ho, ho ser med ei mors kjærleik.

Når eg kjem med mi julegave til kongenes konge: mitt liv, mine nederlag og mine feil, ser han meg gjennom sin siger, og med ein fars nådefulle kjærleik. Og gåva mi blir vakker i Hans hender. Rom 6.23: Guds nådegave er evig liv i Kristus, vår Herre.

For ei gåve å ta med seg inn i 2021. Midt i alt det usikre, midt i pandemi og spørsmål. Nåden er gratis, og i Jesus er vi reine, uklanderlige.

Bønnene i januar tek opp tema rundt utdanning for verdas jenter. Bønene er samla inn frå heile verda. Landet bøna er sendt inn frå står i byrjinga av dagens bøn. I tilegg finn du kvar dag eit bibelvers du kan slå opp.

Last ned bønnekalenderen lenger oppe på sida.

Du finner også daglige bønneemner på Facebook-gruppa "Håpets kvinner".

Jane Soudi fra Zanzibar anbefaler bønnekalenderen fra Håpets kvinner