Gi en gave

Unge for Unådde – ambassadør.

En frivillig i tjeneste

 

"Har du en stor lidenskap for misjon og ønsker å bidra enda litt mer? Bli en UFU-ambassadør og reis rundt på ungdomsarbeid i ditt nærområde for å fortelle om Norea! Som en del av vårt ambassadørteam vil du være en viktig bidragsyter i vårt arbeid for å dele om mediemisjon og unådde folkeslag. Vi ønsker flere frivillige til å representere oss og hjelpe oss med å spre budskapet om vår visjon og vårt arbeid.

Vil du være med i et team, og få oppfølging og lederskapstrening? Meld din interesse som ambassadør i dag og bli en del av Noreas voksende fellesskap av misjonsentusiaster!"

Intervju med Mari Rydland

Av Maria Våge Skårdal

Mari Rydland er en av Norea sine ambassadører. Hun bidrar ved å fortelle om vårt arbeid i menigheter og bedehus. Og ettersom hun har et ekstra stort hjerte for et av våre prosjekter, er hun også fast giver og trofast i bønn for arbeidet.

Intervju med Mari Rydland

Mari, det er mange behov som skal dekkes i verden. Hvorfor valgte du å bli akkurat en ambassadør for Norea?

Gud har gitt meg del i Hans hjerte for folkeslagene, og da spesielt for nasjoner og mennesker som enda ikke har tilgang på evangeliet. Jeg lengter etter at mennesker som ikke vet hvem Jesus Kristus er som frelser og Gud, skal få høre. Vissheten om at Guds hensikt er at alle folkeslag og nasjoner skal få mulighet til en relasjon med Han, driver meg og gir meg en lengsel etter å bidra til at dette kan fullføres. For en dag skal alle nasjoner og stammer, folk og tungemål stå foran tronen og Lammet, og lovprise den ene samme Gud. Men: «Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om?» (Rom 10:14). Norea Mediemisjon sitt arbeid er nettopp denne nøkkelen inn til mange unådde folkeslag. Da jeg fikk forespørsel om å bli ambassadør i Norea ønsket jeg å takke ja til dette, fordi Norea arbeider for at de som enda ikke har hørt hvem Jesus er, skal få høre. DET har jeg lyst til å være med på.

 

Hvordan kan flere engasjere seg for de unådde? 

Les bøker som inspirerer! For meg har det å lese bøker om unådde folkeslag vært med på å forme mitt hjerte og gitt meg lyst til å engasjere meg for unådde. Det finnes mange bøker som handler om mennesker fra unådde folkeslag som har fått møter med Jesus. Hvordan mange av disse nyfrelste legger ned sine liv for at flere fra deres eget folk skal få høre om Han – det inspirerer! Kjærligheten deres til Jesus er sterkere enn eget ønske om status, rykte, ja til og med familie og sitt eget liv. Slike vitnesbyrd gjør noe med meg som person som lever trygt og godt med min tro her i Norge. Det gjør at jeg ønsker å engasjere meg for de unådde. Konkrete bokanbefalinger: «Livsfarlig tro» (Tom Doyle), «Utrolige hendelser» (Jerry Trousdale) og «Til naboer og nasjoner – å følge Jesus til verdens ende» (Jeannie Marie). Ikke minst - les Bibelen. Det står så mye om Guds hjerte for folkeslagene der. 

Finn en eller flere organisasjoner som arbeider for at misjonsoppdraget skal fullføres, f.eks. Norea. Slik kan du holde deg oppdatert på misjonsinformasjon, aktuelle bønneemner og bidra økonomisk. Ha øynene åpne for misjonsturer (korttidsmisjon) som arrangeres, og meld deg på dersom du har anledning. Ved å besøke og leve blant et annet folkeslag skapes ofte et varmt hjerte og et engasjement for disse. 

 

Hva vil du oppmuntre våre lesere til hvis de også vil engasjere seg?

Finn din arena. Kan det være at Gud kaller deg til å bo blant et unådd folkeslag? Be over det og ta kontakt med en misjonsorganisasjon. Om du ikke har anledning til å bosette deg utenfor Norge, er det kanskje noen nye landsmenn på jobben, nabolaget eller butikken som du kan bli kjent med og invitere på besøk? Kanskje er du utholdende i bønn? Da vil jeg oppmuntre deg til å huske å be for de folkeslagene som ikke har hørt evangeliet. Be strategisk og sjekk ut Joshua Project som en ressurs for bønn og kunnskap om enkelte folkeslag. Leder du en smågruppe, menighet eller et annet kristent fellesskap? Snakk om misjon, gjør forsamlingen oppmerksomme på det store misjonsoppdraget og hvor mange som enda ikke er nådd med evangeliet. Mulighetene for engasjement er mange, og jeg er overbevist om at alle – uavhengig av alder og livssituasjon, på en eller flere måter kan engasjere seg for unådde. Nøkkelen er å finne din plattform. 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding