Gi en gave
Frihals

Frihals

Frihals er et lite mannskor fra Flekkerøy utenfor Kristiansand. Siden oppstarten på tidlig 2000-tallet har Frihals utviklet seg til å bli en firestemmig mannsgruppe.

Frihals har tette bånd til Flekkerøyguttene, som for mange er et kjent navn. Det er viktig for dem å bære arven videre fra dem som har gått foran dem. Flere i Frihals har fedre som har vært med i Flekkerøyguttene, eller har selv vært med i det tidligere Flekkerøyguttene Junior. 

Likevel skal det sies at Frihals er en egen mannsgruppe som ønsker å ha sitt eget uttrykk, og de skriver mange av sangene sine selv.  

Navnet Frihals betyr "frelst". Den henspeiler slaven som ble "frihalset", derav det gamle norske ordet "frialst" som etter hvert ble "frelst". De siste årene har Frihals vært engasjert for Norea Mediemisjon, og særlig for Troens Menn.

Trykk her for å besøke Frihals sin egen nettside. 

 

 

Troens Menn

Frihals kom med debutalbumet «Troens Menn» i 2018. Det ble gitt ut som et samarbeid mellom Frihals og Norea, og fikk veldig god mottakelse. 

Både Norea og Frihals håper at albumet samt undervisningsopplegget og podkastene til Troens Menn kan føre menn i Norge nærmere Gud. 

I heftet kan du lese noen refleksjoner og spørsmål til hver sang. De fleste tekstene er skrevet av Roald Arnesen og utfordrer menn til å stå som Daniel og kjempe for troen din og de du er glad i. 

 

 

Alt er nytt

Våren 2021 kom  Frihals ut med et nytt og etterlengtet album. Tittelen på albumet er «Alt er nytt».  Mange av sangene på det nye albumet – som det forrige – er helt nye låter.

Det som er ekstra gøy for oss i Norea er at de denne gangen har slått seg sammen med en annen Norea-ambassadør, Morten Samuelsen, som de har fått med seg på to av låtene.

Selv om FriHals holder til på Flekkerøya, så er det ikke Flekkerøyguttene du får her. Budskapet likner riktignok mye, men stilmessig går FriHals i retning av «roots», med elementer fra både blues, country og gospel.

Hele albumet har en frisk vekkelsesvind i seilene - i god flekkerøysk tradisjon. Musikalsk bæres albumet av gode melodier og fengende rytmer.

Du som er ute etter god evangelisk sang, med tydelige tekster og god trøkk, her er albumet for deg!

Du finner begge FriHals-albumene i Noreas nettbutikk. Bestill gjerne to, så kan du gi en til noen du vil dele evangeliet med. 

 

Alt overskudd av CD-salg går til Noreas arbeid.

Frihals: Et herlig løfte

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding