Gi en gave
Et krevende misjonsoppdrag
Et krevende misjonsoppdrag
Fremdeles finnes de. Ja, faktisk er det mer enn tre milliarder av dem. Mennesker som tilhører folkegrupper som aldri...
Et krevende misjonsoppdrag
Fremdeles finnes de. Ja, faktisk er det mer enn tre milliarder av dem. Mennesker som tilhører folkegrupper som aldri...

Kommentar skrevet av Jostein Sæth, prosjektrådgiver i Norea Mediemisjo.

For 12 år siden ble kona mi og jeg høytidelig innvidd til misjonstjeneste for Norsk Luthersk Misjonssamband. Vi hadde fått vår tjeneste blant en unådd, muslimsk folkegruppe i Vest-Afrika, og vi visste at oppdraget vi skulle bli en del av, var av det krevende slaget. Ikke at vi for vår egen del hadde det så krevende, men misjonens oppdrag om å bringe evangeliet til akkurat dette folket hadde vært og ville fortsatt være krevende. Dette folket blir regnet for å være ett av de vanskeligste å nå med evangeliet i regionen. NLM har i mange år arbeidet her, og fruktene av arbeidet har vært langt mindre enn mange andre steder i verden.

Allerede den gangen bar jeg på en bønn til misjonsfolket: «Vil dere være med på et krevende misjonsoppdrag? Et oppdrag der vi ikke raskt vil få se fruktene av arbeidet. Et oppdrag i et område der ikke alle andre vil eller kan gå.»

Det ligger i oss mennesker at vi aller helst ønsker å være på «vinnerlaget.» Jeg husker en gang en som uttrykte at han gjerne støttet et av misjonens «suksessprosjekter» og begrunnet det med at han ville støtte «det som virker». Jeg ønsker nødig å sette misjonsprosjekter opp mot hverandre, for misjonens Herre ønsker «at alle mennesker skal bli frelst og lære sannheten å kjenne». Alle misjonsoppdrag både fjernt og nært er Herrens hjertesak. Jeg tror heller ikke at det finnes «enkle misjonsoppdrag». Men hvis alle skulle følge logikken om bare å støtte «det som virker», ville mange av vår tids unådde folkeslag vandre i mørket til evig tid. Derfor er det så avgjørende viktig at vi som troende og som misjonsfolk kobler oss på «de vanskeligste misjonsoppdragene», de som retter seg mot de minst nådde folkegruppene i verden i dag. Der fruktene ikke så enkelt vil synes.  

Det er mange år siden vi kom hjem fra vår tjeneste i Vest-Afrika. Vi fikk se at evangeliet «virker» også i vanskelige misjonsområder, selv om fruktene av arbeidet fremdeles synes små. Men Guds Ord virker i menneskehjerter og nye kommer til tro på Jesus som sin frelser.

I dag har jeg min tjeneste hjemme i Norge, men utfordringen brenner like sterkt: «Vil du være med i et krevende misjonsoppdrag?» Gjennom misjonsorganisasjonen Norea Mediemisjon har jeg fortsatt det store privilegiet å kunne bruke min tid og mine ressurser for at evangeliet skal nå ører og hjerter hos mennesker som aldri har hatt muligheten til å høre – rett og slett fordi de er født inn i et land og en kultur der ordet om Jesus ennå ikke har fått tilgang. Gjennom media som TV, radio og internett kan vi i dag nå også disse menneskene med det evige livs ord, som setter mennesker i åndelig frihet fordi Jesus som er Veien, Sannheten og Livet får bli deres Herre og Frelser.

Faktum er at bare 3 % av dagens misjonærer jobber inn mot det som defineres som «unådde folkegrupper» ifølge misjonsstatistikere. Totalt er det opp mot 7000 unådde folkegrupper i verden, som utgjør mer enn 3 milliarder mennesker.

«Vi er kalt til tjeneste. Vi må gå og si ifra!» Ikke minst der hvor det er ekstra krevende.

– Norea har betydd alt for mitt kristenliv
– Norea har betydd alt for mitt kristenliv
Hjørdis Steilbu fra Senja har bestandig hatt en brann i hjertet for Jesus. Gjennom 60 år har Norea bidratt til å...
– Norea har betydd alt for mitt kristenliv
Hjørdis Steilbu fra Senja har bestandig hatt en brann i hjertet for Jesus. Gjennom 60 år har Norea bidratt til å...

– Jeg kan aldri huske at jeg bevisst har vært borte fra Gud, forteller Hjørdis i Flekkerøyhallen, Kristiansand, for anledningen pyntet for jubileumsgudstjeneste. Den varme Senja-dama har vokst opp i et kristent hjem. Hun ble født inn i en barneforening, som hun selv sier. Selv om moren hennes var travel, stod misjonskallet sterkt. Det var viktig å fortelle andre om Jesus.

– I hjertet må det brenne en tråd om at alle må få høre om Jesus, sier Hjørdis med tårer i øynene. Når hun forteller oss at brannen for Jesus er like sterk etter et langt liv, dukker smilet raskt opp igjen.

Hjørdis var gjest på Noreas 60-årsjubileum. Fra Noreas start i 1956 har Hjørdis vært engasjert, blant annet i løpet av tida hun var student på Fjellhaug. Blant annet har Hjørdis skrevet flere andakter for Norea. Derfor var Noreas jubileum noe Hjørdis i lang tid hadde sett fram til. Rett før reisen ble hun akkutt lagt inn på sykehuset grunnet hjerteproblemer. Likevel var hun fast bestemt på å få med seg jubileet, og var med på hvert eneste arrangement. Hjørdis hadde en personlig hilsen til Norea i form av sangen Det strøymer ei livselv av lukka av Trygve Bjerkrheim. Flere ble rørt av denne sangen, som har blitt brukt i Norea-sammenheng i løpet av de første årene.

Hjørdis kan se tilbake på en minnerik jubileumshelg.

– Det var helt fantastisk. Helt utrolig at jeg skulle få lov til dette, avslutter hun takknemlig.

 

 

 

 

 

 

 

Radioprogram lærer lyttere å be
Radioprogram lærer lyttere å be
Majlinda fra Albania visste ikke hvordan hun skulle be til Gud. Det forandret seg da hun hørte på radioprogrammet...
Radioprogram lærer lyttere å be
Majlinda fra Albania visste ikke hvordan hun skulle be til Gud. Det forandret seg da hun hørte på radioprogrammet...

– Jeg er 21 år og bor i en landsby i Albania. Jeg er forlovet med en kristen mann, men ingen av oss kommer fra familier som tror på Gud. Vi pleier å gå i kirka sammen.

– Vennen min ga meg en soldreven radio. Slik var det at jeg begynte å lytte til programmene deres. Hannas bønnekalender er et fantastisk program. Vi har lært å be ved å lytte til det. Før visste vi ikke hvordan vi skulle be, for dette med tro var helt nytt for oss. Nå vet vi at legge framfor Gud det vi har på hjertet.

– Når jeg lytter til dette programmet og ber, kjenner jeg at Gud er med meg. Gud er også med alle kvinnene i verden som vi ber for på radioen. Tusen takk!

Norea er med på å finansiere radioprogrammene Hannas bønnekalender og Håpets kvinner i Albania. Førstnevnte er et program hvor radioverten ber for og med lyttere. Bønn er fundamentet i Noreas arbeid. Vær gjerne med og be for radioarbeidet vårt i Albania, og om at flere blir kjent med Jesus gjennom sendingene!

Frelst på skofabrikken
Frelst på skofabrikken
En kvinne fra Albania og hennes døtre ble kjent med Jesus gjennom et radioprogram de hørte på en skofabrikk. Programmet...
Frelst på skofabrikken
En kvinne fra Albania og hennes døtre ble kjent med Jesus gjennom et radioprogram de hørte på en skofabrikk. Programmet...

Kvinnen forteller: 

– For en tid tilbake arbeidet jeg på en skofabrikk. Der var det ei dame som alltid hadde med seg en solcelleradio på jobb. Ordene som strømmet ut fra radioen var varme og gode. Hun fortalte meg at det var en kristen radiostasjon. Jeg fikk frekvensen, slik at jeg kunne lytte hjemme også.

– Radioprogrammene var veldig bra. Jeg og døtrene mine lyttet nesten hele dagen. Håpets Kvinner ble en av våre favoritter. På det tidspunktet kjente vi ikke Gud. Vi visste heller ikke om det fantes en kirke i nærheten.

– Nå går vi i kirka, og vi vil gjerne takke dere for at dere sådde det første frøet, slik at vi kunne komme til tro. Herrens veier er uransakelige! Må Gud velsigne dere.

Norea støtter radioprogrammet Håpets Kvinner i Albania, som bidrar til at kvinner og jenter blir kjent med Jesus.  Din gave er med på å bære arbeidet videre.

– Jeg fortsatte å be for ham
– Jeg fortsatte å be for ham
En trebarnsmor fra Albania forteller hvordan et bønneprogram på radioen reddet ekteskapet hennes.
– Jeg fortsatte å be for ham
En trebarnsmor fra Albania forteller hvordan et bønneprogram på radioen reddet ekteskapet hennes.

– For noen år siden gikk jeg i en moskè, for å få nåde midt i en vanskelig situasjon. Mannen min var voldelig og sluttet ikke med å slå meg. Jeg hadde også tre barn å tenke på. 

– En dag møtte jeg en dame fra landsbyen min. Hun fortalte meg om Bibelens Gud. Jeg ville høre mer om Jesus. Kvinnen ga meg en bibel, og ba meg med til kirken hennes. Jeg begynte å gå i kirken og lese Bibelen til min mann. I begynnelsen var han nølende og tok ikke til seg Guds ord. Men jeg fortsatte å be for ham.

– Nå er han del av Guds familie! Bønneprogrammet Hannas Bønnekalender har hjulpet meg mye. Jeg har blitt oppmuntret til å be ofte. Jeg liker programmet, og er ivrig etter å lære mer om kvinner i verden. Takk for at dere hjelper oss, slik at vi kan gå med Gud 

(Kilde: TWR).

Norea støtter radioprogrammene Hannas bønnekalender og Håpets Kvinner  i Albania. Hver dag løfter kvinner verden over hverandre fram i bønn. Bønnefokuset varierer hver måned. Vi tror at Gud kan forandre menneskers liv, og gi dem en indre glede og fred som kan bære dem videre.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding