Gi en gave
Særbehandling
Pixabay/CCL

Særbehandling

Det var ikke fordi han fortjente det at disippelen Peter fikk himmelsk særbehandling.
 

Alle foreldre har erfart at barn er ulike, at den enkelte unge i visse situasjoner trenger særbehandling. Den som sliter på skolen har mer behov for foreldrenes tid og støtte til leksehjelp enn den som løser matte-oppgavene på et blunk. Barnet som sliter med tunge tanker treger å samtale mer med mor og far enn søsteren og broren som enkelt synes å fikse følelser og hverdagen.
Kjærlighet og oppmerksomhet er ikke lønn foreldre deler ut til de snilleste barna. Nei, «de slemme barna» trenger mer tid og omsorg enn «de snille barna». Særbehandling og millimeter-rettferdighet går ikke i hop.

Jesus hadde 12 nære venner, de vi kaller disiplene. To av dem sviktet ettertrykkelig den siste påsken. Både Judas og Peter svek sin herre og mester. Mens Judas natt til langfredag gjorde slutt på livet sitt, angret og gråt Peter bittert i flere dager over sine feige handlinger.

1.påskedags morgen møter kvinnene ved Jesu grav to engler. De himmelske sendebudene har en beskjed de vil at kvinnene skal gi til Jesu nærmeste venner:
«Gå og si til disiplene hans og til Peter: Han går i forveien for dere til Galilea. Der skal dere se ham, slik han sa til dere.» (Markus 16,7)

«... og til Peter!» Disippelen som sviktet får en særskilt hilsen. Han opplever på en spesiell måte å bli sett og bekreftet. Englene gir Peter himmelsk særbehandling. Hvorfor? Fordi han trenger det mest! Peter kan nikke gjenkjennende til sannheten i ordtaket: «Elsk meg mest når jeg fortjener det minst, for da trenger jeg det mest.»

I sin kjærlige rettferdighet kan og vil Gud gi enkeltmennesker særbehandling. Hva i livet ditt har du behov for at Gud i sin kjærlighet bruker ekstra tid og energi på?

TRV 213

Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding