Gi en gave
Ikke tenk smått om det lille
Pixabay/CCL

Ikke tenk smått om det lille

«Ta bort det som synes smått, hva sitter du da igjen med?»
Svein Anton Hansen, publ. 31.oktober-22

«Ta bort det som synes smått, hva sitter du da igjen med?» Dette retoriske spørsmålet ble stilt under samtalen på et årsmøte i en misjonsorganisasjon. Flere misjonsvenner hadde delt erfaringer og opplevelser fra det siste arbeidsåret. Ikke alt stod så godt til i de ulike foreninger og lag. Noen slet med dårlig oppmøte på bedehuset eller få ledere til barnegruppene. Andre steder kunne de heldigvis fortelle om vekst i arbeidet. Nye ungdomsgrupper hadde blitt startet og lederutviklings-programmet for leirledere hadde samlet mange inspirerte deltakere det siste året.

Når arbeidet i kirke og bedehus går trått, da kommer de negative tankene snikende: «Vi er så få og kan like godt legge ned», «Det betyr ingen ting det vi holder på med», «Det merkes ikke om vi tar et års pause». Mismodigheten har lagt sitt kalde og trykkende teppe over både aktiviteten og den enkeltes gudsliv.

Paulus hadde en god venn og medarbeider i Timoteus. Men, mer enn én gang måtte Paulus oppmuntre den unge misjonsarbeideren. «Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom.» (2.Tim.1,7)

Tenk ikke smått om det du holder på med. En bekk dannes når mange små vanndammer finner sammen. En liten elv skapes av mange små bekker som renner mot samme mål. De store elvene er summen av mange små elver. Og, de store verdenshav får sin vanntilførsel fra tusenvis av små og store elver. Uten alle disse vanndammene og små bekkene, ville båtene snart stått på tørt land.

Hva sitter du så igjen med hvis du tar bort det som synes smått? Svaret er: Ingen ting! Hvis du derimot tar vare på det som i menneskers øyne virker lite og ubetydelig, så sitter du i alle fall igjen med noe. Sammen med det «noe» som andre får til, kan noe stort og livsforvandlende skje.

TRV 161

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding