Gi en gave
Korona og vaksine, fakta eller fiksjon?

Korona og vaksine, fakta eller fiksjon?

Hvordan bør vi stille oss til koronavaksinen? Flere har ulike spørsmål knyttet til dette med korona og om man som troende bør ta vaksinen.
Publ. 12.januar-21

Noreapastoren.no fikk følgende spørsmål sendt inn:

"Er det feil for kristne å ta den nye koronavaksinen hvis denne klusser til det naturlig skapte immunsystemet vårt? Er dette et triks for å få en chip inn under huden? Og, skal vi tro at korona er ekte eller er det bare oppspinn?"


Dette med vaksinen som nå tilbys alle i Norge (og etter hvert i hele verden), har naturlig nok stor og allmenn interesse. Bør vi eller bør vi ikke ta vaksinen, ikke minst når vi ikke kjenner langtidsvirkningene av den?

Som teolog har jeg naturlig nok ingen medisinsk ekspertise å komme med i denne sammenhengen. Her må vi stole på at fagmyndigheter og smittevern-eksperter gir oss god og riktig informasjon. For, dette handler til syvende og sist om tillit – om vi kan og ønsker å stole på de som uttaler seg om korona-vaksinen og som gir oss råd om vi bør ta vaksinen eller ikke.
I Norge er vi heldigvis i den situasjonen at befolkningen har stor tillit til myndighetene, og følger de rådene vi får fra smittevern-myndighetene.

Ikke-kristen agenda?
Og, det er ingen ting som tyder på at myndigheter har noen som helst form for ikke-kristen agenda med vaksineringsprogrammet. Jeg vil anta at det på internett finnes mange teorier og meninger både om at korona er oppspinn og at vaksinen er ikke-kristne myndigheters forsøk på å merke og overvåke de kristne. Men nei, slik konspirasjonsteorier bør vi ikke lytte til. Slike teorier skaper bare usikkerhet om at myndighetene vil også oss kristne det aller beste.
Her synes jeg pastor Sten Sørensen (Misjonskirken Lyngdal og Misjonskirken Stavanger) treffer dette godt i sin kommentar på Facebook:

«Jeg har fått med meg at det er en viss engstelse mot å ta vaksinen. Noen er urolige for ukjente bivirkninger. Det kan jeg ha forståelse for, men jeg har bestemt meg for å ta vaksinen.
Men jeg har ikke forståelse for konspirasjonsteorier som advarer mot å ta vaksinen. Den kobles til Antikrist og hans kontroll av menneskene.
Da strekkodene på melkekartongene kom i sin tid, ble de tydet til «666». Da bankkortet kom ble det sagt at det er forløperen til et system der Antikrist «ser deg».
Jeg tror ikke på dette - og advarer mot disse konspirasjonsteorier.
La deg ikke styre av frykt. «Guds fred som overgår all forstand skal bevare ditt sin og dine tanker i Kristus Jesus», sier bibelordet.

Jeg tror at Han som skapte himmel og jord, også gir visdom til leger, vitenskapsmenn og forskere - til vårt beste!» (FB-side, januar-21)

Mitt syn er som følgende – hvis Guldvog og Nakstad (øverste lederne i Helsedirektoratet) tar koronavaksinen, så gjør jeg det også, uten å nøle eller betenke meg.

Mvh Svein Anton Hansen, Noreapastoren.no

OPKL 541


Les også - "Står det noe i Bibelen om koronaviruset?"

Les også - "Om konspirasjonsteorier"

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding