Gi en gave
Byrder gir rikdom
Unsplash/Alexandra Fuller

Byrder gir rikdom

"De trengsler vi nå må bære, er lette, og de skaper for oss en evig rikdom av herlighet som er uendelig mye større." 2. Kor. 4, 17 

Jeg utfordres stadig av Bibelens ord. Hvordan kan trengsler være lette å bære? Det greske ordet for lett er brukt kun én anna plass i Nytestamentet, i Matteus 11, 30 hvor Jesus sier "For mitt åk er godt, og min byrde lett." Det letter byrdene våre å leve nær til Ham og lære tålsomhet av Ham. Men klarer vi å se for oss midt i trengslene våre, at de skaper en rikdom av herlighet for oss? 

Hva når ektefelle, ungene eller andre nære bærer tunge byrder..? Det er skikkelig utfordrende, noen ganger er det så tungt, så tungt.. Paulus har kanskje forklaringen på hvordan det er mulig: "Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige." sier han i neste vers (v. 18). Når jeg ser på det som er synlig nå, kan det virke håpløst. Men ser jeg for meg det gode som jeg tror venter der framme, både her på jorda og i Himmelen, gir det nytt mot og håp for framtida! Så hvis du er der, at du har trengsler å bære i dag, som er tunge, så kan du vite at du kan søke til Jesus, og så vil Han lette byrden for deg og bære den sammen med deg. Og kanskje klarer du å løfte blikket mot denne rikdommen av herlighet som er enda større enn trengslene dine.

Av Eli Fuglestad

 

TFT585

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding