Gi en gave

Inntrykk setter spor

Jeg har ofte tenkt på noe som er en del av min hverdag. Selv om det ikke har noe med inntrykk å gjøre, så er det et veldig godt bilde på det. Det jeg tenker på er Datamaskinen – Pc’en som jeg bruker som et verktøy hver dag.
Samtidig er det slik at den som laster ned bilder og tekst på PC’en sin har begrensa mulighet til å fjerne den igjen. Alt kan slettes, men det er alltid slik at den som kjenner teknikken bak datamaskinen kan spore opp finne ut av det som er lastet ned selv etter at det er slettet.

Slik er det mulig å finne ut om noen laster ned og ser på, for eksempel, pornografi i arbeidstiden. De fleste arbeidsplasser har den regelen at slikt gjør man ikke. Er det mistanke om at noen gjør det så kan det spores i anlegget, så det nytter ikke å argumentere seg bort ifra det.

Jeg begynte med å si at inntrykk setter spor. Mennesket er slik laga at inntrykk lagres og fester seg i underbevisstheten. Sett i forhold til Gud, og menneskets forhold til Gud, så er dette et relevant bilde fordi synden setter også spor som vil være der. Bare Gud kan fjerne synd og syndens spor. Syndens spor fjernes med tilgivelse. – Jeg har ikke sans for tilgivelse, men trøst. Trøst ser jeg behov for, hørte jeg en si i en samtale på TV. Egentlig er det bare å gå halve veien. Man kan lindre ved å trøste og det er en god ting, men selve de dype sporene etter synd kan bare leges ved tilgivelse.

Det er flotte at Gud kan fullkomment glemme det som har gått galt. Verre er det med menneskene. Når sinnet tar av med oss har vi så lett for å lete fram gamle spor, og så erfarer vi at tilgivelsen ikke var så fullstendig og god som den skulle ha vært. Du sier: Ja det er klart at jeg har tilgitt deg. Og du mener det sikkert også, men så blir du opprørt, såret og sint på grunn av noe din neste har gjort mot deg og sier: - Det er ikke første gangen du har fornærmet meg. Det gamle kommer fram igjen. Det sammen gjelder synden, det gale som du vet at du har gjort kommer fram igjen selv om du har bedt Gud om tilgivelse.

Inntrykk, gjerninger, tanker og handlinger setter spor psykisk og tankemessig. Livet preges. Vær derfor redd for sporene, både etter det du gjør og det som du slipper inn i livet ditt. På et eller annet tidspunkt vil du selv komme til å slite med det. Og det er en prosess å bli kvitt det. Selve redningen for våre liv ligger i det Gud gjør: - Dere er Guds utvalgte, hellige og elskede! Ikle dere da inderlig barmhjertighet, godhet, ydmykhet, saktmodighet og tålmodighet, så dere tåler hverandre og tilgir hverandre dersom en skulle ha noe å anklage en annen for. Likesom Kristus har tilgitt dere, skal også dere tilgi hverandre. Kol 3:12f

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding