Gi en gave
Ofre for menneskehandel, voldtekt og prostitusjon

Ofre for menneskehandel, voldtekt og prostitusjon

Noen kulturer anser jenter og kvinner til å ha mindre intelligens og verdi i samfunnet enn gutter og menn. I disse kulturene lærer man at menn er overlegne og at de derfor må kontrollere, være kvinner overlegne og utnytte dem til egen nytelse og nytte.

Dessverre erfarer kvinner i noen kulturer at det å bli misbrukt er normalt og at det er ingenting å gjøre med situasjonen. Et kvinnesyn som ser på jenter som objekter i stedet for enkeltindivider som skal bli respektert, resulterer i at menneskehandel, prostitusjon og voldtekt blir mer vanlig.  

Musikk, filmer, bilder, litteratur og andre media er med på å diktere samfunnets aksept for nedverdigende holdninger overfor kvinner. Det å stadig bli utsatt for påvirkning på disse områdene, vil for noen være med på å forme innstilling og holdning for noen menn og gutter. Smart telefoner og lett tilgjengelig internett har gjort det å se på voldelig seksuelle handlinger mye lettere tilgjengelig nå enn for bare noen få år siden. En seksuelt voldelig kultur blir styrket når ofrene sjelden rapporterer slike ugjerninger. Om ofrene går til offentlige myndigheter (politi etc) for å få hjelp, er det dessverre ofte de selv som må sitte med bevisbyrden på at de ikke oppmuntret til ugjerningen. I noen land vil politi sjelden arrestere og straffeforfølge voldtektsmannen, halliken, sex-kjøperen eller andre som er involvert.

Hvert år jobbes det iherdig med holdningskampanjer og lovgivning for at flere skal gjøres klar over den grusomme uretten som voldtekt og menneskehandel er. Norge, Sverige, Island, Canada, Nord-Irland og Frankrike har alle fått gjennom lover som kriminaliserer sexkjøpene og beskytter prostituerte.

Håpets kvinner har utviklet en lydbasert dramaserie for kvinner som er ofre for seksuell utnyttelse, kalt Hidden treaures/Skjulte skatter, som setter ord på og møter de utfordringene slike kvinner/jenter står overfor, både sosialt, fysisk, psykisk, medisinsk og emosjonelt, sett fra et kristent perspektiv

Temaet for denne månedens forbønn er kvinner og jenter som er offer for menneskehandel, voldtekt, misbruk og prostitusjon. Tøffe ting å be om, virkeligheten kommer så nær. Men la oss be. Lidelsen er reell, også her i vårt eget land!

Tusen takk for at du er med og ber! Gud kan!

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding