Gi en gave
Bønn for kvinners og jenters utdannelse

Bønn for kvinners og jenters utdannelse

Jenter har opplevd store forbedringer etter at det har blitt gjort krafttak i mange land for å sørge for økonomisk støtte, trygge skoler og kvinnelige lærere. Ikke minst har det vært gjort mange tiltak for å gjøre noe med vold og skadelig kulturell praksis (f.eks omskjæring, barneekteskap m.m), som hindrer jenter fra å få utdannelse. Likevel er det fremdeles på verdensbasis 62 millioner jenter mellom 6 år og 15 år som ikke får skolegang. I april er det utdanning som er temaet for våre bønner i Håpet kvinners bønnekalender.

Husker du din første skoledag? Vel, jeg gjør ikke det, dessverre, men i albumet finner jeg bildet av meg selv på denne store dagen, i rød jakke med blåe striper, det karakteristiske korte håret de fleste jentene på skolen min hadde på begynnelsen av åtti-tallet, og beina lett vinglete – med sekken på ryggen. Så spennende. Et minne som ligger mye nærere i tid, var første skoledag for jentene mine. Tror mor var like spent som de. Vil de få det fint? Vil de få venner? Vil de klare å følge med i undervisningen?

Jeg må innrømme at det ikke er mange ganger tanken om takknemlighet har kommet - for at jentene mine kan gå på skolen, eller sett på det som noe annet enn den største selvfølge at de skal få en god utdannelse, at de skal få følge sine drømmer. I månedens bønnekalender for Håpets kvinner ber vi om at jenter og kvinner må få utdannelse – og undervisning på en måte de forstår. Selv om det har skjedd store framskritt på dette feltet, er det fortsatt estimert at 65 millioner jenter på verdensbasis ikke får utdannelse. I fokus-artikkelen på baksiden av kalenderen kan du lese mer om dette..  Jeg ser for meg jenter jeg har møtt, enten i tiden som misjonær i Vest-Afrika, eller på reisene mine til Håpets kvinners- arbeid. Jenter som hjelper hjemme, eller passer butikken på markedet og derfor ikke kan gå på skole. Eller historier om jenter som er redd for å bli overfalt på vei til skolen, og derfor lurer på hva de skal gjøre?

Fattigdom er hovedgrunnen til at jenter ikke får utdanning. Andre faktorer som hindrer jenters skolegang er tidlige ekteskap og graviditet, faren for seksualisert vold, mangel på tilgang til gratis undervisning på morsmålet deres, og mangel på vann og sanitære forhold på skolen.

Utdannelse kan forvandle jentenes liv og styrke deres lokalsamfunn. Kvinner som fullfører videregående skole får høyere lønn. Utdannede mødre vil i større grad sørge for at deres egne døtre får utdannelse, og de vil i større grad gi barna sine næringsrik mat, rent vann og trygge oppvekstsvilkår.

Mange kvinner fra muntlig kulturer som har lært å lese, strever like fullt med å forstå det de leser, fordi dette er ikke den teknikken de er vant til å bruke for å lære. De lærer gjennom å høre, repetere og huske utenat. De fleste som er vant til å lære «muntlig», har en stor evne til å huske store mengder informasjon og de snakker gjerne to eller flere språk. Likevel så ønsker kvinner fra alle kulturer å ha muligheten til utdannelse, til å få opplæring som kan bedre levekårene deres. Kristne kvinner ønsker også å lære Guds Ord og hvordan de kan anvende dette i hverdagslivet.

Håpets Kvinner ønsker å gjøre de bibelske sannhetene tilgjengelig gjennom radioprogrammer, og vi gir på denne måten praktisk helse- og ernæingsinformasjon på samme måten som en kvinne gir et «søsterlig» råd i en samtale med en venninne. Bønnegrupper, seminarer og praktisk opplæring betyr mye for kvinnene og gir dem verdighet gjennom vissheten om at Gud bryr seg og ønsker at de skal blomstre når de lever til Hans ære.

Våre bønner kan være med og gjøre en forskjell.

Vennlig hilsen

Elisabeth L Sæth

Koordinator for Håpets kvinner.


 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding