Gi en gave
Den gamle jorden
Joel Muniz/Unsplash

Den gamle jorden

"De skal gå til grunne, men du forblir. De skal alle eldes som en kledning, du skifter dem ut som klær." Sal. 102, 27 

Salmisten snakker om jorda og himmelen (v. 26). Også Jesaja sier at jorda skal slites ut som klær (51, 6). Det merker vi. Klimaendringer og naturkatastrofer minner om at jorda begynner å bli gammel og sliten. Har vi ikke noe ansvar, da? Joda, det går an å bruke et plagg uvørent og hardt. Jo gamlere plagg, jo mer forsiktig må de behandles og brukes. Men ikke med tanke og formål at de skal vare evig. 

Slik også med jorda. Jeg tror Jesus helbreder jorda når Han kommer tilbake, så den varer i tusen år til (Åp. 20, 1-10). Uansett om du er enig i det eller ikke, så skal den skiftes ut. Det har vi løfte om! Johannes sa: "Og jeg så en ny himmel og en ny jord, for den første himmel og den første jord var borte, og havet fantes ikke mer." (21, 1). Også Jesaja peker på det samme (65, 17). Imens stønner jorda under forfallet (Rom. 20-22). Men en gang der framme skal den juble og klappe (Sal. 96, 11-13)! Og mens vi venter på den nye jorden, så kan vi se litt på hvordan vi kan ta vare på og behandle fint den gamle jorden som vi tross alt har nå.

av Eli Fuglestad

 

TFT564

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding