Gi en gave
Når steinene roper
Unsplash/Aaron Burden

Når steinene roper

"Men han svarte: Dersom de tier, skal steinene rope." Luk. 19, 40

Det virker kanskje litt søkt, men dette verset tenkte jeg på da jeg var i en mineralpark. Jeg hadde ALDRI trodd at steiner skulle kunne røre meg til tårer, men det gjorde de som var utstilt der. Alt er imponerende! Fargene, formene, størrelsene. At de kommer ikke bare fra eksotiske steder, men også fra Norge. Og ikke minst, at det ofte er innsiden som er spektakulær. Hvorfor i all verden skapte Gud steiner som er grå og vanlige på utsiden, men som ser ut som krystaller og vakre kunstverk på innsiden? 

For meg ropte disse steinene om å se på mennesker på samme måte. Det kan være så lett å dømme utfra et kjedelig eller rufsete utseende, når de på innsiden kan ha så flotte og dyrebare kvaliteter. "Gud ser ikke på det som menneskene ser på. Menneskene ser på det ytre, men Herren ser på hjertet." sa profeten Samuel (1. Sam. 16, 7). Og når et menneske åpner seg for oss, så ser vi kanskje en skatt. Ja, la oss ta med oss disse ordene ut i dagen i dag, at de menneskene vi møter, de kan bære noe utrolig flott på innsiden, som vi ikke ser ved første øyekast, men som de kanskje viser oss hvis vi lar dem få lov!

av Eli Fuglestad

TFT559

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding