Gi en gave
Å finne noen å dele livet med
Unsplash/Alexandra Fuller

Å finne noen å dele livet med

"enhver skal vite å vinne seg sin egen hustru i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud." 1. Tess. 4, 4-5 

Paulus formaner oss til å velge en bedre måte å finne noen å dele livet med, og ikke bare dele seng med. Hele begrunnelsen er at vi kjenner Gud! Vi har en Far i Himmelen, som vet hva vi trenger før vi trenger det og som vil gi oss det, slik som det står i Matteus 6 (v. 32-33). En ting som henger tett sammen med hellighet og ære, tenker jeg, er tålmodighet. Men som ung er det vanskelig å vente tålmodig. Uvissheten gnager; vil noen noen gang elske meg? Vil jeg finne noen å dele livet med? 

Er det ett råd jeg ville gitt meg selv da jeg var ung, så var det å skifte fokus, stole på Guds omsorg og søke Han mer. Den som velger hellighet og ære, unngår mange sår og tabber på veien. Du som er ung; velg å bli kjent med Gud først. Han svikter ikke (Sal. 9, 11). Han gjør deg til et helere menneske. Det er et godt utgangspunkt både for ektefellen og for samlivet! La oss løfte fram disse litt glemte ordene i dag; å vinne seg en ektefelle i hellighet og ære, og ikke i sanselig begjær. Vi kjenner jo Gud!

av Eli Fuglestad

TFT558

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding