Gi en gave
Den kongelige bærestolen
Joel Muniz/Unsplash

Den kongelige bærestolen

"Kong Salomo laget sin bærestol av trær fra Libanon. Stengene gjorde han av sølv og ryggstøet av gull. Setet er kledd med purpur og innsidene med lær." Høys. 3, 9-10

Det er rimelig å tenke at Salomo sendte denne bærestolen, sammen med stridsmennene sine, for å hente bruden sin til bryllupet. Sammen skulle de føre henne trygt gjennom ødemarka og fram til Jerusalem hvor bryllupet skulle stå. Israelsfolket fikk også en bærestol, i hermetegn, som hjalp dem på reisa fra Egypt til det nye hjemlandet; de fikk møteteltet. Det var solide trestenger, det var sølv, gull og purpur - og det var stridsengler, eller kjeruber, kan vi lese om (2. Mos. 26, 31).

Som kristne har vi også fått en "bærestol" som skal føre oss trygt fram til bryllupet i det nye Jerusalem (Åp. 21); vi har fått Bibelen! Der finner vi det mest solide treverket i hele universet, Jesu kors. Og vi finner ord som er mer dyrebare enn sølv og gull, og vi finner purpurfargen (bl.a. Jes. 1, 18; Mark. 15, 17). Og også vi har engler som er stridsmenn, som går ved vår side og skal hjelpe oss trygt fram til Himmelen (Sal. 91, 11). Så la oss ta i bruk denne bærestolen i dag, bruke Bibelen og dvele ved alle rikdommene den inneholder og hvile i at den hjelper oss trygt fram!

av Eli Fuglestad

TFT503

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding