Gi en gave
Gullet i nattverden
Foto: Christin Hume/Unsplash

Gullet i nattverden

"Så tok han kalven som de hadde laget, kastet den på ilden og malte den til støv. Støvet strødde han på vannet, og det lot han israelittene drikke." (2. Mos. 32, 20)

Moses hadde vært på Sinaifjellet sammen med Gud i 40 dager. Imens laget folket seg en avgud som de tilbad. Var Moses sin reaksjon på denne gullkalven et urimelig sinne, litt sånn ala å vaske munnen med såpe fordi en snakka stygt? Ja det er mulig, men det kan og være noe profetisk ved det. For det sies at gullstøv blanda med vann ser ut som blod! I så fall lot Moses dem bokstavelig talt smake konsekvensen av synden sin. Ser du likheten med å drikke nattverdvinen?

Den er en konsekvens av synden vår. Men det er ingen straff å drikke den. Jesus sa: "Men den som spiser mitt legeme og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag."(Joh. 6, 54) Det kan Jesus, for loven krever blod som rensing for synd, og Han ga sitt blod frivillig for oss, forteller Bibelen (Hebr. 9, 22-28). I nattverdvinen smaker vi ikke bare synd, men vi smaker også Guds store kjærlighet til oss! Og hvis det er lenge siden du har vært til nattverd, så anbefaler jeg deg å oppsøke en plass der du kan få ta imot dette beviset på at synden din er tilgitt og Gud elsker deg!

av Eli Fuglestad

TFT474

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding