Gi en gave
Når det å bli gammel blir tøft
Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Når det å bli gammel blir tøft

"Tenk på din skaper i ungdommens år, før de onde dagene kommer, før det lir mot de år da du må si: "Jeg har ingen glede av dem," før sollys og måne og stjerner fordunkles, og skyene kommer igjen etter regnet." Fork. 12, 1-2

Var det pessimistisk og nedslående? Bibelen er ærlig om menneskelivet, også det å bli gammel. Folk blir eldre enn før nå, men det betyr ikke alltid at de har mer glede av det. Når kroppen svekkes, virker det også på det psykiske, og for noen slik at de ikke har noen glede av dagene. Like trist er det at skyene kommer igjen etter regnet. Og så etter den ene sorgen, kommer noe nytt som skygger for gleden.

Men Han som er Skaperen og som vi gjerne var så begeistret for i de unge årene, Han er den samme fortsatt. Og Han har lovet å være med til det siste. I Jesaja 46 står det: "Til dere blir gamle, er jeg den samme. Til håret gråner, vil jeg bære dere. Det har jeg gjort, og det skal jeg gjøre, ja, jeg skal bære og berge dere." (v. 4) Så trygt og godt å vite! Så enten vi er i ungdommens år i dag, eller vi har blitt gamle og kjenner at dagene er onde, eller vi er midt imellom, la oss tenke på vår Skaper, Han som bryr seg og som kan gi glede, men som mest av alt bærer oss igjennom alt.

av Eli Fuglestad

TFT455

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding