Gi en gave
Lyset på stien
Foto: Christin Hume/Unsplash

Lyset på stien

"Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys." (Joh 8,12)

Når det er mørkt i Norge på vinteren, så er det lett å relatere til for oss, dette med lys i mørke. En kveld ei jul, så gikk jeg og en av sønnene mine opp på en liten fjelltopp i nærheten. Vi hadde hodelykt, så det gikk greit. Et lite stykke så prøvde vi å gå uten lys, bare for å teste det. Jeg trodde jeg kjente området, men det var overraskende vanskelig å orientere seg, finne stien og skjelne snublesteiner. Med lys var det mye enklere selv om turen var like lang. Slik er det med Jesus i livet også!

Han er Guds Ord (Joh. 1, 1), og det gir lys for neste skritt, sier Bibelen (Sal. 119, 105). I stedet for vår egen dømmekraft som er sviktende (Rom. 1, 28), gir Han råd og leder gjennom livet helt til vi er hjemme, kan vi også lese i Bibelen (Joh. 10, 4; 14, 26; 1. Tess. 5, 23-24). Med Jesus i livet får vi hjelp til å ta neste valg, velge rett for neste dag, unngå å snuble i synd, se meningen med livet og leve i retning Himmelen. Jesus er Lys! Å ja, la oss ta med oss de ordene i dag, enten det er lyst rundt oss eller ikke, eller om det er mørkt inni oss, men Jesus ER LYS!

av Eli Fuglestad

TFT451

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding